Bursalı Demokratlar’dan, demokrat çıkış!

09.08.2018
A+
A-

Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı, Kurban Bayramı öncesi, yerel seçimlere hazırlık kapsamında mahalle başkanlıklarında üyelere eğitim verecek.

Bayram tatilinin 9 güne çıkması, piyasalarda yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşların il dışına çıkmamasını fırsat olarak kabul eden DP teşkilatı, evlere bayram ziyareti yapacak. DP Osmangazi İlçe Başkanı Çağrı Kaplan; “Teşkilatlarımız her bayram olduğu gibi, bu kurban bayramında da mahallelerde vatandaşlar ile iç içe olacak’’ dedi.

Doların fren tutmamasının, ihracat yapan firmaları da etkilediğini belirten Başkan Kaplan, aşırı ısınan döviz nedeniyle ihracatın neredeyse durduğunu ifade etti.

Kaplan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Turistlik bölgeler bu uzun bayram tatilinde işlerinin açılacağı umudu taşıyorlardı. Döviz artışı iç turizmi durdursa da, yabancı ülkelerin para birimleri Türkiye piyasasında değerlendiği için bizim sahiller bayram etti. Doluluk oranlarının yüzde 90’ları geçmesi bu yüzdendir. Geçtiğimiz yıllarda 3 bin dolar ile 12 gün tatil yapan 4 kişilik aile, bu yıl bin 800 dolar ile aynı hizmeti alıyor. Piyasaların ateşinin bir an önce sönmesi Türkiye’nin önünün açılması dileğimizdir. Dövizle borçlanan belediyelerin durumu daha da vahim. Nominal borçları günlük yüzde 0,6 oranında artıyor. Dövizle borçlanan esnaf ve konut, araç alımı için kredi çeken vatandaşlarımızın durumları da aynı…”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.