Bursalı Demokratlar, vatandaşa ‘imar barışı’nı anlatıyor

02.08.2018
A+
A-

Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkanı Çağrı Kaplan ve yönetim kurulu üyeleri, son günlerde kamuoyunda sıkça tartışılan Kentsel Dönüşüm ve İmar Barışını masaya yatırdı.

Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı, bünyesinde “İmar Komisyonu Masası” da oluşturarak, ilerde oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçmek için harekete geçti.

Demokrat Parti Osmangazi ilçe Başkanlığı, gayrimenkul konularında uzman olan ilçe başkan yardımcısı Avukat Ersin Aktaş’ı da komisyon başkanı yaparak vatandaşlardan gelecek her türlü sorunu ilgili kurumlara ulaştıracak.

Avukat Aktaş; “Osmangazi İlçesi, 1 milyonu aşan nüfusu, 300 bin hane ile 69 il nüfusunu sollamış megapol bir ilçe. Konularında tecrübeli arkadaşlarımız ile İmar Barışı hakkında bir komisyon kurarak vatandaşlarımıza yardımcı olmak istedik. Her gelen soruyu da ilgili kurumlara ileterek çözüm yollarını ortaya koyduk. Bize ulaşan en önemli sorun hisseli parseller. Bu konuda çalışma yapıyoruz” dedi.

MUHALEFET OLARAK BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR

Kısa bir süre önce çalışmalara başlamalarına rağmen 17 sorunun kendilerine ulaştığını açıklayan Avukat Aktaş, sorunların cevaplarını da açıklayarak masanın işlevini anlattı.

Avukat Ersin Aktaş; “İmar barışında kaçak bağımsız bölümlerin kapı numarası resen tapu kütüğüne kaydedilebilir mi? Diğer kat maliklerinin arsa payına dokunulmadan bu işlem yapılabilir mi?, Yalan değil de yanlış beyanda bulunulduğu zaman düzeltme imkanı olabilecek mi? Vekaleten Yapı Kayıt Belgesi alınabilir mi? Başvuruda toplam yapı alanı ve bağımsız yapı alanı isteniyor. Aykırılık bunlardan biri değilse, nereye ne belirtilecek? Tapu daireleri, yapı kayıt belgesi ile henüz kat mülkiyeti cins değişikliği işlemlerine başlamadı, neden? Ecrimisil ödenen yere yapı kayıt belgesi alındıktan sonra yine ödenmeye devam edilecek mi? Beyan denetim sistemi var mı? Binada ortak alanda yapılan işler 3. kişilere ait gibi mi değerlendirilir? İmar barışına başvurulabilir mi? Tescilli eserler imar kapsamı içinde mi? Alanlar net mi, brüt mü beyan edilecek? Her şeyi mevzuata uygun yapılmış ancak iskana dönüşmemiş yapılar doğrudan cins değişikliği yapabiliyor mu? İmar barışına başvurulması mı gerekiyor? Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra kat mülkiyeti için oy çokluğu yeniden gündeme gelebilir mi? gibi sorunların cevaplarını araştırdık dedi.

Yakın bir zamanda vatandaşlarla DP Osmangazi ilçe binasında bulaşarak konunun sıkıntılı olabilecek kısımlarını bir seminerle anlatacaklarını belirten Avukat Aktaş, ‘’Atılan güzel bir adım var ama eksik. Biz bu eksik olarak düşündüğümüz yönlerini ilgili kurumlara ilettik. Muhalefet olarak bir sorumluluğumuz var” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.