Bursalı Demokratlar, Tansu Çiller’in resimlerini kaldırdı

Bursalı Demokratlar, Tansu Çiller’in resimlerini kaldırdı
19.06.2018
A+
A-

Eski Başbakan ve DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in, İstanbul’da AK Partinin yaptığı mitinge katılarak “Milli Şuur için geldim” şeklindeki açıklaması Demokratları üzdü.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın, Çiller’i hedef alan açıklamaları sonrasında, partinin genel başkanların resimleri olduğu bölümden Çiller’e ait olan fotoğraflar kaldırıldı. Bursa’nın en büyük ilçesi Osmangazi’nin İlçe Başkanı Çağrı Kaplan ilçe binasında yönetim kurulu ve üyeleri toplayarak durum değerlendirmesi yaptı.

Kaplan; “Genel Başkanımız sayın Gültekin Uysal’ın talimatı ile ilçe binalarımızdan Tansu Hanım’a ait olan resimleri kaldırdık. Uysal’ın da dediği gibi bizler çıktığımız bu kutlu yolculukta “namuslu insanlarla kaybetmeye” razıyız. Hayatlarını demokrat davaya adamış vatanseverler olarak ülkemizin çok derinden sarsılmalar yaşadığı bir dönemde bizlerin bambaşka beklentileri olmuştu. Demokrasi ve adaleti yok edenlerle ilgili tarih önünde mesuliyetlerini yerine getirmesini beklerken; yaptıkları bu destek akıllara, kalplere, gönüllere, her şeyden öte vicdanlara sığmamıştır. Siyasette, yüksek gerilim hattında yaşanan tarihi günlerden geçerken, Tansu hanımın bu çıkışı davanın neferlerini üzmüştür. Demokrat Parti için bir cümlelik açıklamayı esirgeyenlerin, milletin önceliklerinden ziyade şahsi öncelikleri ile hareket sergileyenlerin bu tavrı, demokratların nezdinde hükümsüzdür” dedi.

MİLLET İTTİFAKI YÜZDE 58’E KOŞUYOR!

Kaplan sözlerine; “Derdi millet, derdi demokrasi, derdi adalet’ olan tüm Demokrat dava arkadaşlarımızın vicdan ve aklında hükmü, yoklukla maluldür. Demokrat Parti için bir cümlelik açıklamayı esirgeyenlerin, milletin önceliklerinden ziyade şahsi öncelikleri ile hareket sergileyenlerin bu tavrı, demokratların nezdinde hükümsüzdür. Bizler 2018 seçimlerinin olası sonuçlarının lehimize olacağı inancındayız. Tüm sandıklarda arkadaşlarımız vatan nöbeti tutacak. Millet ittifakı olarak Bursa’nın genelinde yüzde 58 oy bekliyoruz. İktidar partisinin üyelerinin, milletimizin öncelikleri yerine kısım kısım ferdi hareketlerde bulunarak Millet İttifakını oluşturan partililere yapmış olduğu bazı hareketlerden rahatsızız. Unutmayalım ki; savaşa değil, seçime giriyoruz. Sandık Türkiye’nin damarlarını tıkayan siyasetinin ilacı olacaktır. Sağlam bir temele oturacak siyasetin ufkunu da sandık belirleyecek. 24 haziranda vatan nöbetinde ben varım sende var mısın!” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.