Bursa’da toplu ulaşım, Kurban ve Zafer Bayramında ücretsiz

Bursa’da toplu ulaşım, Kurban ve Zafer Bayramında ücretsiz
18.07.2019
A+
A-

Bursa’da ulaşım, Kurban Bayramı nedeniyle 11-14 Ağustos tarihleri arasında gün boyu herkes için ücretsiz olacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı için de ayrıca alınan karar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Alinur Aktaş yönetiminde yapılan toplantıda, dini ve milli bayramlarda ulaşımın ücretsiz olması karara bağlandı. Buna göre; Kurban Bayramı süresince 11-14 Ağustos tarihleri arasında ulaşım, Bursa’da herkes için gün boyu ücretsiz olacak. Üzerinde ‘Bursakart’ taşıyan tüm vatandaşlar, başta raylı sistemler olmak üzere belediye ile özel halk otobüslerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Kurban Bayramı için getirilen karara benzer uygulama, 30 Ağustos Zafer Bayramı için de kabul edildi. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda da Bursalılar, kent sınırları içerisindeki tüm toplu taşıma araçlarını ‘Kurban Bayramı’nda olduğu gibi’ ücretsiz kullanabilecek. Ayrı ayrı değerlendirilen her iki karar da oybirliği ile kayıtlara geçti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kurban Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yapılan ücretsiz ulaşım uygulamalarının hayırlar getirmesini diledi. Dini ve milli bayramların her birine özel önem verdiklerini, bu konuda kıyas kabul etmediklerini belirten Başkan Aktaş, “Kurban Bayramı’nda halkın akraba ve dost ziyaretleri gerçekleştirmesine katkıda bulunmak, var olan birlik ve beraberliği daha da güçlendirmek adına bu kararı aldık. Aynı uygulamayı, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün düşman birliklerini Anadolu’dan çıkarttığı 30 Ağustos Zafer Bayramı için de getirdik. Halkımız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, meclis toplantısında, geçtiğimiz günlerde 4 kişinin fiili saldırısına uğrayan İyi Parti Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Mehmet Temirtaş’a ‘Geçmiş olsun’ dileğini iletti. Başkan Aktaş, yapılan saldırı olayını kınadı.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI BAHADIR’DAN AÇIKLAMA

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, parti meclis üyelerinin Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde verdikleri önergenin kabul edilmesiyle önümüzdeki Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramında toplu ulaşımın ücretsiz olacağını söyledi.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramında Bursa’da toplu ulaşımın ücretli olmasını eleştirdiklerini ve kamuoyu gündemine taşıdıklarını belirten İl Başkanı Bahadır, toplu ulaşımın dini ve milli bayramlarda ücretsiz olması için daha önce de partilerinin meclis üyelerince önerge verildiğini ve kabul edilmediğini belirtti.

Bahadır açıklamasında şunları söyledi:

‘’Değerli Bursalı Hemşerilerimiz,

Daha önce Resmi ve dini bayramlarda Bursa Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım araçlarının ücretsiz yapılması ile ilgili Ramazan Bayramı’nda verdiğimiz önergenin kabul edilmemesi üzerine yaptığımız basın açıklaması ile konuyu kamuoyuna taşımış, milletimizin desteğini almıştık.

Bugün yapılan büyükşehir belediye meclis toplantısında İYİ Parti grubumuzun vermiş olduğu ağustos ayındaki kurban bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramında toplu ulaşımın ücretsiz yapılması teklifi bu sefer kabul edilmiş bulunmaktadır.

Emeği geçen bütün iyi partili meclis üyelerimize,  bu konuda katkı sağlayan tüm Bursalı hemşerilerimize teşekkür ederiz.’’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.