Bursa’da “Tarla Günleri” etkinliği

25.09.2018
A+
A-

Bursa’nın Karacabey ilçesinde “Tarla Günleri” etkinliği düzenlendi.

Bakırköy Kabalık mevkisinde gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye’de ve dünyada sürekli gelişmekte olan akıllı tarım uygulamaları, insansız traktör ve akıllı sensör teknolojileri, drone ile tarla tespiti gibi en son yöntemler uygulamalı olarak çiftçilere gösterildi.

Etkinlikte ayrıca, tarımın gelişimi ve büyümesi için çalışan tohum, gübre, bitki besleme, koruma ve tarımsal mekanizasyon ile traktör firmalarının en yeni ürünleri ve teknolojileri de görücüye çıktı.

GSCR Global Makine Yönetim Kurulu Başkanı Adem Rondu, yaptığı konuşmada, “Tarla Günleri”nin Türk tarım sektörünün gelişimi için çok önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin tarım merkezi haline gelmesi noktasında, bu tip etkinliklerin artarak devam etmesi gerektiğine değinen Rondu, “Massey Ferguson, her zaman çiftçisinin yanında oldu ve sürekli kullanıcılarının memnuniyeti için çalışıyor. Şirket olarak çiftçinin bulunduğunu her ortamda yer alarak, tarlalarını ekerken ve biçerken onlara her türlü desteği vermek için çalışıyoruz. Çiftçimiz, tüm ihtiyaçların tamamı Massey Ferguson tarafından karşılanıyor.” diye konuştu.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da Karacabey’in tarımın merkezi olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin ilçede yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.