Bursa’da siyasi parti üyesi “ücretli öğretmen” skandalı!

12.11.2018
A+
A-

Bir siyasi partinin Büyükorhan İlçe Kadın Kolları Başkanı olarak aktif siyasette yer alan Hanife Yetiş’in Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Şehit Zeki Uğur Ortaokulu’nda ücretli öğretmen olarak görevlendirildiği ortaya çıktı. Eğitim-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, ücretli öğretmenlerin siyasi parti üyesi olamayacaklarının altını çizerek, “Ücretli öğretmenler de devlet memurları gibi kamusal hizmet yürüttüklerine göre, 657 sayılı kanunun kapsamı dahilinde oldukları tartışmasızdır” dedi.

657 SAYILI KANUNDA AÇIKÇA YASAKLANMIŞ EYLEM

Eğitim-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, AKP Büyükorhan İlçe Kadın Kolları Başkanı Hanife Yetiş’in aynı zamanda Şehit Zeki Uğur Ortaokulu’nda Özel Eğitim Öğretmenliği alanında ücretli öğretmen olarak görev yaptığını belirterek şunları söyledi:

“Devlet Memurlarının kamusal görevleri gerekçe gösterilerek siyasi partilere üye olmaları yasa ile engelleniyor. 657

Özkan Rona

Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 7. Maddesi ile devlet memurlarına siyasi parti üyeliği yasaklanmış, 125. Maddesinde ise siyasi partiye üye olmanın devlet memurluğundan çıkarılma gerekçesi olduğu belirlenmiştir. Biz sendika olarak devlet memurlarına siyaset yasağının kaldırılması için de mücadele ediyor ve bu yasağı doğru bulmuyoruz. Ancak bu yasak ortadan kalkmadan, tüm kamu çalışanları aktif siyaset yapma hakkına sahip olmadan, bu yasağın keyfi bir şekilde daraltılmasını da doğru bulmuyoruz. Ücretli öğretmenler de devlet memurları gibi kamusal hizmet yürüttüklerine göre, kanunun kapsamı dahilinde oldukları tartışmasızdır. Üstelik ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılırken eğitim fakültesi mezunlarına öncelik verilmesi esastır. Büyükorhan ilçesinde aynı görevi yapabilecek öğretmen unvanına sahip kişiler olduğu halde Açık Öğretim Fakültesi İktisat Bölümünden mezun kişiye öncelik tanınması, siyasi bir ayrımcılık yapıldığının da açık göstergesidir.”

MEB’in konuyla ilgili ne tür işlem yapacağı merakla bekleniyor.

(Kaynak: egitimradyosu.com/ Tayfun Çavuşoğlu)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.