Bursa’da özel yetenek sınavı ile öğrenci alımları başlıyor

Bursa’da özel yetenek sınavı ile öğrenci alımları başlıyor
30.05.2018
A+
A-

Güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin 9 uncu sınıflarına öğrenci alınmasına ilişkin iş ve işlemler, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 20 ve 25’inci maddeleri çerçevesinde Bakanlıkça ilan edilecek kontenjanlara göre gerçekleştirilecek.

Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 8 inci sınıfını 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında bitiren öğrenciler dilekçe ile birlikte öğrenim görmek istediği okul türlerinden sadece birisinin okul müdürlüğüne e-Okul üzerinden başvuruda bulunacak.

Başvurular 1-26 Haziran 2018 tarihleri arasında e-Okul üzerinden ve dilekçe ile ilgili okul müdürlüklerine yapılacak.

Alanlara göre sınava girecek öğrenci listeleri 27-29 Haziran 2018 tarihleri arasında okulda ve okulun internet sayfasında ilan edilecek.

Öğrenci seçimine ilişkin yetenek sınavı, bölümler bazında 2-6 Temmuz 2018 tarihleri arasında oluşturulan komisyonlar marifetiyle yapılacak.

Öğrenci seçiminde yetenek sınavında 50 (elli) ve üzerinde puan alanların; yetenek sınavının % 70’i ile ortaokul başarı puanının % 30’u alınarak 100 (yüz) tam puan üzerinden puan üstünlüğüne göre değerlendirme ve sıralamaları yapılacak.

Öğrencilerin kayıtları, 9-11 Temmuz 2018 tarihleri arasında e-Okul sistemi üzerinden yapılacak.

Konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye   http://bursa.meb.gov.tr/www/yetenek-sinavi-ile-ogrenci-alan-okullara-basvuru/icerik/2210 adresinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.