Bursa’da mimarlara, yeni deprem yönetmeliği anlatıldı

Bursa’da mimarlara, yeni deprem yönetmeliği anlatıldı
13.03.2019
A+
A-

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, üyelerini bilgilendirme amaçlı Yeni Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği ile ilgili bir toplantı düzenledi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi konferans salonunda gerçekleşen toplantının konuk konuşmacıları olan İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ve Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe giren Deprem Yönetmeliğine dair bilgilendirmede bulundular.

“Üyelerimizin taleplerini Büyükşehir’e ve Meclis’e taşıdık”

Toplantının açılışında konuşan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Şahin, “Değişen Yönetmelikle ilgili üyelerimizi bilgilendirmek gerektiğini düşündük. Meslektaşlarımızla konuştuğumuzda bu konuyla ilgili yaşadıkları sorunları bizlere aktardılar. Bu sorunları Büyükşehir Belediyesine taşıdık, Büyükşehir Belediyesi de sağ olsun konuyla ilgili taleplerimizi Bakanlığa dosya olarak iletti. Yine konuyu, Milletvekillerimiz vasıtasıyla da Meclise taşıdık. Bununla birlikte kardeş Odamız İnşaat Mühendisleri Bursa Şubesi ile iş birliğine giderek bir toplantı düzenlemek ve konuyla ilgili son detayları öğrenmek istedik. Mesleğimiz adına faydalı işler yapmaya, üyelerimizin bilgilerini sürekli güncellemeye devam edeceğiz” dedi.

“Tamamen çağdaş ve bilimsel bir yönetmelik”

İMO Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak da sektör olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini ancak umutlu olduklarını ifade etti. Son dönemlerde bir dizi yönetmelik geldiğini de söyleyen Albayrak, “Sektörün sıkıntılı olduğu bu günlerde bir dizi yönetmelik geldi. Bu değişikliklerin hepsi ihtiyaç. Tabi bunların içerisinde en önemlisi Deprem Yönetmeliği. Oldukça köklü değişiklikler içeren son derece kapsamlı bir yönetmelik. Tamamen çağdaş ve bilimsel bir yönetmelik. İnşaat Mühendisleri olarak bizler bu yönetmeliğin anlaşılması ve uygulanabilmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.

Albayrak ayrıca, Yeni Yönetmelikte, Bina yükseklikleriyle ve taşıyıcı sistemlerle ilgili çok önemli sınırlamalar getirildiğini de ifade etti.

Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün de Yönetmeliğin teknik detaylarıyla ilgili bir sunum yaptı. Program soru cevap bölümü ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.