Bursa’da ‘‘Let’s Do It (haydi yapalım!)’’ etkinliği…

14.09.2018
A+
A-

“Let’s Do It! (Haydi Yapalım!)” etkinliği 150 ülke ile eş zamanlı olarak 15 Eylül 2018 tarihinde Türkiye’de de yapılacak!

“Let’s Do It!”, 2008 yılında Estonya’da başlayan ve tüm dünyada hızlı bir şekilde yayılarak büyük destek görmüş gönüllülük esasına dayalı bir çevre hareketi. Gönüllülük esasıyla, belirlenen bir günde tüm dünyada katı atık haritaları içinde işaretlenmiş olan alanların temizliğinin yapıldığı “Let’s Do It!” hareketi ile çevre bilincinin aşılanması amaçlanıyor.

Bugün 150 ülkede milyonlarca gönüllüye sahip olan bu çevre temizliği hareketinin her ülkede bir koordinatör kuruluşu bulunuyor. Ülkemizde ise bu hareketin koordinatörü olan Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER), 2015 yılı itibariyle çevre temizliği hareketinin Türkiye koordinatörlüğünü almış ve bu yıldan itibaren de tüm Dünya ile aynı anda organizasyonları yapıyor.

Bu sene yapılacak etkinliğin Türkiye paydaşları ise JCI Türkiye ve Decathlon Türkiye. “Let’s Do It!” Dünya Temizlik Günü 15 Eylül 2018 tarihinde yapılacak.

JCI Bursa ve Decathlon Türkiye ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Golf Dondurma, Oses Çiğköfte, Eker AVM, Limak Enerji, Çimtaş gibi kuruluşların da desteğiyle Bursa’da Dağyenice Göleti çevresindeki alanı temizlenecek.

15 Eylül 2018 tarihinde tüm dünyada eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek “Let’s Do It!” büyük temizlik hareketini sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebilinir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.