Bursa’da “Halk Sağlığı Sokağı” etkinliği düzenlendi

Bursa’da “Halk Sağlığı Sokağı” etkinliği düzenlendi
30.06.2018
A+
A-

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşların sağlık okur yazarlığını arttırmak amacıyla kente “Halk Sağlığı Sokağı” etkinliği düzenledi.

Merkez Osmangazi ilçesindeki Yunuseli ve Doğanbey Mahalleleri’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Halk Sağlığı Sokağı’nı gezen vatandaşlara toplumda giderek yaygınlaşan obezite, diyabet, hipertansiyon gibi kronik hastalıkların yanı sıra kanser, akılcı ilaç kullanımı, ağız ve diş sağlığı, ruh sağlığı, bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele ile organ bağışının önemi hakkında bilgi verildi.

Doğanbey Mahallesi’nde kurulan Halk Sağlığı Sokağı’nı ziyaret eden Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, burada yaptığı konuşmada, etkinliğe katılan vatandaşlara sağlıklı hayat merkezleri ve verilen hizmetler hakkında bilgilendirme yapıldığını söyledi.

Merkez Osmangazi ilçesindeki Yunuseli ve Doğanbey mahallelerinde gerçekleştirilen etkinlikte, Halk Sağlığı Sokağı’nı gezen vatandaşlara obezite, diyabet, hipertansiyon, kanser, akılcı ilaç kullanımı, ağız ve diş sağlığı, ruh sağlığı, bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele ile organ bağışının önemi hakkında bilgi verildi.

Etkinliklerde vatandaşlara organ bağışının öneminin anlatıldığını ve organ bağışında bulunanlara organ bağış kartı verildiğini aktaran Akan, şunları kaydetti:

“Ayrıca akılcı antibiyotik kullanımının üzerinde durularak, kişilere doktorun reçete ile vermediği sürece antibiyotik kullanmamaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Anne sütünün önemi hakkında bilgiler verilirken, konuyla ilgili çeşitli broşürler dağıtıldı. Kanser standımızda erken teşhise vurgu yapılarak, vatandaşlarımız kanser taramaları için KETEM birimlerine davet edildi. Mobil ağız ve diş sağlığı aracımızla diş hekimimiz tarafından ağız ve diş sağlığı taraması yapılarak, çocuklara diş fırçası ile diş macunu hediye edildi. Boy ve kilo, tansiyon ile şeker ölçümleri yapılarak obezite, diyabet ve sigara bırakma poliklinikleri hakkında bilgilendirme yapıldı.”

Akan, bu tarz etkinliklerle vatandaşları sağlık konusunda bilinçlendirmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.