Bursa’da emekliler, yüzde 5’lik zammı protesto etti

Bursa’da emekliler, yüzde 5’lik zammı protesto etti
07.07.2019
A+
A-

Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Günay Onayman, sendika üyeleriyle birlikte Osmangazi Metro İstasyonu çıkışında açıklanan yüzde 5’lik emekli zammını protesto etti.

Buradaki konuşmasında açlık sınırının altında maaş artışlarıyla karşı karşıya olduklarını belirten Onayman, ‘’Emekliyiz, insanız ve insanca yaşanacak bir gelirimiz olsun istiyoruz. Gerçekte çok yüksek olmasına rağmen kağıt üzerinde düşürülen resmi enflasyon rakamlarının bile altında kalan sahte maaş zamlarıyla biz emeklilerin insanca yaşaması mümkün değil. Mutfak enflasyonu yüzde 50 civarında seyrediyor. Çarşıya, pazara ve markete uğrayıp zorunlu ihtiyaçlarımızı karşılayamaz olduk” dedi.

SEFALETE TESLİM OLMAYACAĞIZ

Tüm bunlara karşı milyonlarca emeklinin yılgınlığa düşmeden mücadele etmeye ve direnmeye kararlı olduğunu dile getiren Onayman, ‘’Bilin ki biz emekliler açlık sınırının altında maaş ve yüzde 5’lik artışları asla kabul etmiyoruz.

Bugüne kadar gördük ki sizden vicdan ve gelir dağılımında adalet beklemek hayal. Ancak şu bilinsin ki açlığa mahkum etmeye çalıştığınız bu ülkenin 13 milyona dayanan emeklileri olarak sefalete teslim olmayacağız” diye konuştu.

Onayman, kendilerinin sadece çalışma hayatından emekli olduğunu ifade ederek, demokrasi, hakları koruma ve yaşanabilir bir dünya mücadelesinden emekli olunmayacağını vurguladı.

TALEPLER SIRALANDI

-Her 6 ayda bir uygulanan yüzdelik enflasyon zammı yürürlükten kaldırılmalı, maaşlarımıza toplu sözleşme müzakereleri sonucu belirlenecek seyyanen zam yansıtılmalıdır.

-En düşük emekli maaşı asgari ücretin altında olmamalı, milli gelirden emeklilerimize de pay verilmeli, yılda 2 kez birer maaş tutarında ikramiye de emekliye aktarılmalıdır.

-Bekletilen gerçek intibak yasa düzenlemesi herkes için bir önce çıkartılmalı, sağlıkta kesilen katkı ve katılım payları emeklilerden alınmamalıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.