Bursa’da dezavantajlı gruplara çalışma fırsatı

Bursa’da dezavantajlı gruplara çalışma fırsatı
08.05.2018
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Tarımla Engellerimizi Aşıyoruz’ isimli projesi sayesinde engelli 20 vatandaş, kendileri için kurulan seralarda hem tarım ürünleri yetiştiriyor, hem de ‘üretilen ürünler üzerinden’ engelli ihtiyaçları için gelir elde ediyor.

20 kişiyle start verildi

Uygulamaya koyduğu projelerle vatandaş memnuniyetini artıran Büyükşehir Belediyesi, yaptığı çalışmalarda engelli vatandaşları da unutmuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin dezavantajlı grupların tarım alanında değerlendirilmesini ve topluma kazandırılmasını hedefleyen ‘Tarımla Engelleri Aşıyoruz’ isimli projesi kapsamında engelli 20 vatandaş, aldıkları eğitimler sonucunda hem çalışma ayrıcalığına kavuşuyor hem de yetiştirdikleri tarım ürünlerinden ‘engelli ihtiyaçları için’ para kazanma şansını yakalıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin desteği Tarım İl Müdürlüğü, Bursa Engelliler Federasyonu ve tarım kredi kooperatiflerinin organizasyonuyla Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde oluşturulan 4 adet sera, haftada 1 gün engellileri ağırlıyor. Seralardan biri ‘Sebzecilik atölyesi’ olarak kullanılırken, diğer 3’ü çalışma alanı olarak değerlendiriliyor.

Hedef: Engellilerin sosyalleşmesi

Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömür Bülbül ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte engelli vatandaşların çalıştıkları sera alanlarında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Tarım AŞ. Genel Müdür Vekili Fetullah Bingül, proje ile dezavantajlı grupların ‘tarım alanında eğitilerek’ sosyalleşmesini sağlamak istediklerini söyledi. Böylece engelli vatandaşların bir başkasının fiziksel ve ekonomik desteğine bağlı kalmaksızın hayatlarını devam ettirebilme imkanına erişeceğini belirten Bingül, “Bu çerçevede, Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arazisindeki yaklaşık 1 dönümlük alan ‘projede kullanılmak üzere’ tahsis edildi. 3 adet seranın bulunduğu, 1 adet sebze atölyesinin değerlendirildiği alanda ‘mevsim şartlarından etkilenmeden de’ üretim sürdürülebilecek” dedi.

Önce eğitim sonra üretim

Tarım AŞ. Genel Müdür Vekili Fetullah Bingül, engelliler için oluşturulan tarım eğitimlerinin her hafta Çarşamba günü 09:00-12:00 saatleri arasında düzenlendiğini kaydetti. Derslerin ‘Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde’ proje ortak ve paydaşlarının uzman personeli tarafından verildiğini söyleyen Bingül, “Proje kapsamında, engelli 20 vatandaşımızın rehabilite edilmesi planlanıyor. Toprakla buluşarak kendisini mutlu hisseden engelli vatandaşlarımız, normal bireylerden ayrı tutulmadıklarını düşünecekler. Bu durumun hem engellilere hem de topluma olumlu yansımaları olacaktır. Devletimize olan güvenleri tazelenecektir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşların da bu tarz projelerde ya da istihdamda kendileriyle ilgili açılan pozisyonlarda çalışma istekleri oluşacaktır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.