Bursa’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu BBDSO Sahnesi’nde

23.10.2018
A+
A-

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. yıl dönümü coşkusunu Cahit Külebi’nin “Atatürk’e Ağıt” şiiri ve Cem İdiz’in “Töre” bale müziğini bir araya getiren çok özel bir konser ile sahneye taşıyor. 

Uludağ Premium’un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteklediği ve klasik müziği daha geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı çok özel bir programla kutluyor. 25 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilecek ve 26 Ekim Cuma günü de tekrarlanacak programda, Cahit Külebi’nin “Atatürk’e Ağıt” şiiri ve Cem İdiz’in “Töre” bale müziği eşliğinde Bursalı müzikseverlerle buluşuyor.

Hayal Şahin tarafından projelendirilen konserde, Cahit Külebi’nin eşsiz eserini tiyatro sanatçıları İbrahim Şahin, Arzu Tan Bayraktutan, Aydın Sigalı ve Funda Anika İlhan seslendiriyor. Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünü kutlayan konseri Dağhan Doğu yönetiyor. Ewa Diyaroğlu’nun koreografisini yaptığı danslar ve coşkulu marşlar konsere renk katıyor.

25 Ekim Perşembe ve 26 Ekim Cuma akşamı Bursa Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Merinos’ta düzenlenecek konserlerin biletleri BBDSO resmi sitesi http://www.bursasenfoni.gov.tr‘den satın alınabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.