Bursa’da CHP ve İYİ Parti’den belediye meclisi için ortak liste kararı

Bursa’da CHP ve İYİ Parti’den belediye meclisi için ortak liste kararı
07.02.2019
A+
A-

CHP ile İYİ Parti, Bursa’da belediye meclisleri için ortak liste çıkarmaya hazırlanıyor. İki partinin Bursa il başkanları, ortak liste konusunda uzlaşmaya varırken, aday listeleri için komisyon kurulması kararı alındı.

CHP ile İYİ Parti, Bursa’da belediye meclisleri için ortak liste çıkarmaya hazırlanıyor.

İki partinin Bursa il başkanları, ortak liste konusunda uzlaşmaya varırken, aday listeleri için komisyon kurulması kararı alındı.

Gelişmeleri köşesine taşıyan Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz, şunları yazdı:

“Kararı… Ankara’daki görüşmelerde CHP ve İYİ Parti Genel Merkezleri aldı. Belediye başkan adaylıkları için ilçe paylaşımı mutabakatı yapan iki parti, belediye meclisleri listeleri için alınacak kararı il başkanlıklarına bıraktı.

Bunun üzerine…

CHP Genel Başkanı Hüseyin Akkuş ile İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır önceki akşam bir araya geldiler. Akkuş’un Görükle’deki ofisinde gerçekleşen buluşma samimi diyaloglar nedeniyle sıcak bir ortamda geçti.

Burada…

Akkuş ve Bahadır öncelikle ilke üzerinde durdular ve ‘Belediye meclislerine ayrı ayrı mı, ortak liste mi hazırlayalım’ sorusuna cevap aradılar.

Eğer…

Meclis listeleri ortak olursa nasıl bir yöntemle hazırlanacağı da ilk görüşmenin gündem maddeleri arasında yer aldı.

İlk etapta…

‘Belediye başkanlıklarında olduğu gibi belediye meclislerinde de Millet İttifakı’nın sürmesinin güçlü ortaklık ortaya çıkaracağı ve yararlı olacağı’ görüşü öne çıktı.

Hatta, karar alınmasa da bu görüş iki parti tarafından benimsendi.

Sonrasında…

Ortak aday listelerinin hangi partinin amblemi altında olabileceği konusunda ilk görüş alışverişi yapıldı, taraflar birbirlerinin görüşlerini öğrendiler.

Burada da…

‘Hangi ilçede hangi partinin belediye başkanı adayıyla seçime giriliyorsa, o ilçede belediye meclisi aday listesinin de o parti amblemiyle seçime girmesi’ yönünde bir görüş oluştu.

Ardından da…

Görüşmenin en kritik maddesi geldi:

Her ilçede, belediye başkan adayının partisi amblemiyle seçime girecek CHP-İYİ Parti ortak belediye meclisi aday listeleri nasıl hazırlanacak?

Aslında…

Bu sorunun cevabı, ittifak mutabakatına varılan süreçteki görüşmelerde dile getirilmişti. O nedenle, ortak listenin hazırlanma formülü konusunda iki parti de fermuar sistemine olumlu bakıyor.

Ancak konu gelip hangi sıranın hangi partide olacağında düğümleniyor.

CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır önümüzdeki kısa süreçte bu soruya cevap bulacaklar.

Belediye Meclisi listeleri için komisyon

CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş ile İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır görüşmesinde önce ilkeler üzerinde duruldu.

İl başkanları daha sonra da listenin oluşması konusunda görüşmeler yapıp altyapı oluşturmak üzere iki partiden 3’er kişinin yer alacağı 6 kişilik komisyon kurulmasına karar verdiler.

Hafta sonuna kadar isimler belirlenip komisyon çalışması başlayacak.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.