Bursa’da ‘Bozkırını Tezenesi Neşet Ertaş’ izdihamı yaşandı

Bursa’da ‘Bozkırını Tezenesi Neşet Ertaş’ izdihamı yaşandı
11.02.2019
A+
A-

Bursa Marmara Yozgatlılar Federasyonu’nca düzenlenen Neşet Ertaş Kültür Sanat Gecesi, Bursa Merinos AKKM Osmangazi Kongre Salonu’nda gerçekleştirildi.

Düzenlenen gecede Şef Altan Göl ve Türk Halk Müziği Topluluğu ile Neşet Ertaş Abdallar Topluluğu, Osmangazi Salonu’nu dolduran vatandaşlara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Konserde Türkülerin Efendisi, Anadolu’nun Efsanesi “Bozkırın Tezenesi” olarak hafızalarda kazınan Türk Halk Müziğinin ünlü ismi Neşet Ertaş türkülerle anıldı. Eski bakanlarından Lütfullah Kayalar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çok sayıda milletvekili, belediye başkanları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK yöneticileri, kamu kurum amirleri ve yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Neşet Ertaş’ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle başlayan konserde halkın büyük katılımlarıyla coşkulu bir gece yaşandı. Oturacak yer bulamayan vatandaşlar yerlere oturarak konseri sonuna kadar izleyerek zaman zaman eşlik ettiler. Zaman zaman duygulu zaman zaman da neşeli anların yaşandığı konser, 3 buçuk saat sürdü.

  

BOZKIRIN TEZENESİ

Birinci bölüm bitiminde sahneye davet edilen Bursa Marmara Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Aslan, katılımcılara programa katıldıkları için teşekkür etti.

Başkan Aslan, telgrafla programlarını kutlayan Yozgatlı hemşehrilerinden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eski Enerji Bakanı Taner Yıldız ve eski İçişleri Bakanı Osman Güneş’e teşekkür ederek şöyle konuştu:

‘’Kendine has üslubuyla gönül telimizi titreten Neşet Ertaş, en büyük ilhamını yoksullukla ve acılarla dolu hayatından almış, üzüntüsünü, sevincini, sevgisi ve hasretini türkülere dökmüştür, sazıyla teselli bulmuştur. O, sadece iyi bir saz ve söz ustasının ötesinde, özündeki insan sevgisi ve hoş görüşüyle, insanları güzele ve kardeşliğe çağıran yeri doldurulmaz bir halk ozanıdır.’’

Sanatçı duruşu ve mütevazı kişiliği ile ünü ülke sınırını aşan sanatçının UNESCO tarafından da “yaşayan insan hazinesi” ilan edildiğini ifade eden Başkan Aslan, ‘’Çağımızda savaşın, yıkımın, umutsuzluğun her alanda yükseldiği bir ortamda Neşet Ertaş gibi bir değere ne kadar muhtaç olunduğu görülüyor. Bozkırın Tezenesi bundan 6 yıl önce susmuş olsa da, o tezeneden çıkan ses sonsuza kadar bozkırlardan gökyüzüne doğru yankılamaya devam edecektir’’ dedi.

FEDERASYON YARDIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

Bursa Marmara Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Aslan, dernek olarak faaliyetleri hakkında da bilgiler verdiği konuşmasına şöyle devam etti:

‘’40 yakın üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Ramazan ayında 500 adet erzak kartı dağıtımının yanı sıra her sene arabaşı gecesi düzenliyoruz. Her sene ekonomik nedenlerle yuva kuramayan bir aileye yuva kurarak destek veriyoruz. Bursa’da yaşayan 250 Türkmen ailesine Türkmen derneği ile maddi manevi destek sağladık.

Ayrıca eylül ayında Nida Tüfekçi gecesi organize ettik. Ve son olarak ta büyük ustayı huzurlarınızda rahmetle, minnetle, saygı ve özlemle anıyor, siz katılımcılar tekrar hoş geldiniz safalar getirdiniz diyorum.’’

Programda ayrıca Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile eski Bakan Lütfullah Kayalar da birer selamlama konuşması yaptılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.