Bursa’da bağışlanan organları beş hastaya umut oldu

Bursa’da bağışlanan organları beş hastaya umut oldu
02.03.2019
A+
A-

Tedavi gördüğü Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi’nde beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden 44 yaşındaki Ayhan Turan’ın bağışlanan organları 5 cana  umut oldu.

Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi’ne beyin kanaması ile getirilen 2 çocuk babası 44 yaşındaki Ayhan Turan’a beyin kanaması teşhisi konularak Nöroşirurji Uzmanı Op. Dr. Faruk Abaş tarafından operasyonu yapıldı. Ancak, 4 gün yoğun bakımda takip edilen Turan’ın beyin ölümü gerçekleşti.

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Elif Canan Tokuç Tanır, Mesul Müdür Yardımcısı ve Organ Bağışı Komite Koordinatörü Dr. Ömer Faruk Mete ve Organ Bağışı Komite yetkilileri Ayhan Turan’ın ailesi ile görüşerek organ bağışı hakkında bilgilendirme yaptı. Ailenin rızası alınarak organ bağışı gerçekleştirildi.  Organ ve Doku Nakli Bursa Bölge Koordinasyon Merkezi yetkilileri ile temasa geçilerek donör organizasyonu başlatıldı.

Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi’nin 2019 yılı 2. donör hastası olarak kayıtlara geçen Ayhan Turan’ın organları 5 kişiye can oldu. Sağ böbreği 51 yaşındaki erkek hastaya, Sol böbreği 36 yaşındaki erkek hastaya, karaciğeri 71 yaşındaki bir erkek hastaya, korneaları 35 ve 45 yaşlarındaki iki erkek hastaya nakledildi.

Turan’ın ailesi acılarının büyük olduğunu ancak, bağışlanan organları ile 5 hastanın sağlığına kavuşmasından dolayı bir nebzede olsa acılarının hafiflediğini belirttiler.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.