Bursa’da akaryakıt zamları bisiklete mahkum etmesin!

Bursa’da akaryakıt zamları bisiklete mahkum etmesin!
04.07.2018
A+
A-

24 Haziran seçimlerinin sıcağı zamlara yansıdı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini onaylayan 24 seçimlerinin arkasından yaklaşık 126 kaleme %6 ila %12 arasında değişen oranlarda, Hükümet kurulması ve güven oylaması yapılmadan zam geldi. Bunlardan biri olan ve tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren ürün olan akaryakıt. 3,48 liradan başlayarak 6,25 liraya kadar 8 çeşit ürünün pompa fiyatı akaryakıt fiyatları vatandaşları kara kara düşündürmeye başladı. Her evde ortalama 1,3 aracın bulunduğu Bursa’da ise vatandaşların bir bölümü son zamla birlikte toplu taşıma araçlarına yönelmeye başladı.

Bursa’da Bursaray, İpekböceği elektrik, toplamda 2 bin 875 belediye otobüsü ve minibüs ile 400 bin yolcuya hizmet veriyor. Son gelen zamları ile birlikte toplu taşıma araçlarının bağlı olduğu meslek örgütleri de ulaşım ücretlerinde güncelleme için talepte bulunma başladı.

ARACINA GÖZÜN GİBİ BAK!

Vatandaşların akaryakıt konusundaki hassasiyetine bir destek de 35 yıllık kaporta ustası Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Cömert’den geldi.

Cömert; “Bursa neredeyse Türkiye’nin en pahalı ulaşımına sahip. Akaryakıt zamları vatandaşlarımızın araçlarını otoparklara çekmesinin en büyük sebeplerinden biri oldu. Toplu taşıma araçlarının Bursa görselinde yaygın hale getirilmesi ileride kronik trafik sorununa çözüm olarak karşılığını bulacaktır. Vatandaşlarımız araçlarını aldıklarında sadece depoyu doldurarak iş-ev arasında yolculuk ya da pazar gezmesi gibi kullanıyorlar. Unutmamak gerekir, araçlarınızda sizin evlatlarınız gibidir. Siz aracınıza ne kadar iyi bakarsanız oda size sorun çıkarmaz. Son zamanlarda tamirhaneye gelen araçların %80’ni bakımlarının zamanında yapılmamasından kaynaklanıyor, birde geçmiş yıllara göre araçların model ve konfor kalitesi yükselmesine rağmen, akaryakıtların performans derecelerinin azaltılması. Vatandaşınızı bisiklete mahkum etmek istemiyorsanız bu işin ustalarına kulak verin” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.