Bursa’da 65 yaş ve üstü vatandaşlara müjde!

Bursa’da 65 yaş ve üstü vatandaşlara müjde!
04.03.2020
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Burulaş’ın, 65 yaş ve üzeri vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarından ücretsiz ve sınırsız yararlanmalarına yönelik kararına aykırı davranılmasının önüne geçildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Burulaş’ın, 65 yaş ve üzeri vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarından ücretsiz

ve sınırsız yararlanmalarına yönelik 4736 sayılı kanun ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ücretsiz ve indirimli seyahat kartı yönetmeliğine aykırı davranmasının önüne geçilmesi için CHP Bursa Parti Grubu tarafından verilen önergenin 24.10.2019 tarihli Bursa Büyükşehir Meclisinde reddedilmesi üzerine, CHP adına meclis üyesi Av. Ercan Korkmaz için dava açılmış ve yürütmenin durdurulması talep edilmişti.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Ercan Korkmaz.

Bursa 1. İdare Mahkemesi, 21.01.2020 tarih ve 2019/1138 sayılı kararıyla yürütmenin durdurulması istemini reddetmişti. Bunun üzerine Avukat Ercan Korkmaz tarafından İstanbul Bölge İdare Mahkemesine yapılan itiraz kabul edilerek yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bu karar uyarınca; 65 yaş üstü vatandaşların yasa ve yönetmelik gereği şehir içi toplu taşıma araçlarından herhangi bir vize ücretine tabi olmaksızın ücretsiz ve sınırsız, BUDO’dan %50 indirimli faydalanması mümkün olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.