Bursa’da 559 bin öğrenci yeni eğitim-öğretim yılına başladı

17.09.2018
A+
A-

Bursa’nın Kestel ilçesinde yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk İlkokulu’nda İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, kentte bin 590 okulda 35 bin 260 öğretmen ile idareci ve yaklaşık 559 bin öğrenciyle yeni eğitim-öğretim yılına başladıklarını söyledi.

Dülger, büyük cihan devleti Osmanlı’nın kadim başkenti Bursa’nın, eğitim imkanları, fırsatları, başarıları, kültürel yapısı, turizmi ve ekonomisiyle ülkenin sayılı illerinden biri olduğunu belirterek, “Bu gerçeği bilerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizler de geleceğin nesillerine geleceğin eğitimini verebileceğimiz sosyal, akademik ve manevi alanlarda gelişimlerini sağlayabileceğimiz şekilde yeni eğitim-öğretim yılına hazırlıklarımızı yaptık.” dedi.

Bu yaz döneminde bakım onarıma ihtiyaç duyulan 184 okulda tadilat ve yenileme çalışmaları yaptıklarını anlatan Dülger, şöyle konuştu:

“568 derslikli 27 okulumuzu ve 5 atölye binasını tamamlayıp ilimize kazandırdık. 2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci yarıyıl dönem başına kadar da 365 derslikli 15 okul ve atölye binasının yapımını tamamlayacağız. Yaz tatili süresince telafi ve yetiştirme kurslarımızdan 9 bin 43 öğrencimiz ücretsiz olarak faydalandı. Eğitimin herhangi bir kademesine dahil olmayan bin 418 Suriyeli öğrencimize hazırlık için Türkçe dil eğitimi verdik. Ayrıca 8 bin Suriyeli öğrencimize ise takviye Türkçe dil eğitimi verdik.”

Bursa Valisi İzzettin Küçük de yaz tatilinin ardından yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmenin ders başı yaptığını dile getirdi.

Konuşmasında velilere de seslenen Küçük, şunları kaydetti:

“Gözünüzün önünden uzaklaştırmaya kıyamadığınız çocuklarınızı bize seve seve gönül rahatlığıyla emanet ediyorsunuz. Bu konuda rahat olmaya devam edin, her türlü tedbiri aldık. Servis şoförlerinden muavinlerine, okul çevresindeki satıcılara, kantinlerdeki temizlik, hijyen ve satılan mallara, kantindeki görevlilere, öğretmenlere ve her aşamadaki herkesin tetkik ve incelemesi tamam. Çok rahat ve gönlü ferah olarak çocuklarınızı bu okullara göndereceksiniz. Gözünüz arkada kalmayacak bundan emin olun. Pek çok okulda kamera sistemlerini gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz.”

İnsan yetiştirmenin kolay olmadığını ifade eden Küçük, velilere öğrencileriyle ilgilenmelerini ve okullarını sık sık ziyaret etmelerini tavsiye etti.

Konuşmasının ardından ilk ders zilini çalan Küçük, daha sonra okuldaki bir sınıfı ziyaret etti.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.