Bursa Valiliği’nden şehirlerarası seyahat açıklaması!

Bursa Valiliği’nden şehirlerarası seyahat açıklaması!
28.03.2020
A+
A-

Bursa Valiliği’nden şehirlerarası seyahat ile ilgili açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile iller arası otobüs seferleri 28.03.2020 cumartesi günü 17.00’den itibaren ancak Kaymakamlık izni ile yapılabilecektir” denildi.

Bursa Valiliğinden yapılan açıklama şöyle:

”Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını nedeni ile her geçen gün vaka sayısı ve can kaybı artmaya devam etmektedir.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere İçişleri Bakanlığımız, diğer bakanlıklarımız ile Valiliğimizce sürekli tedbirler alınmakta ve alınan bu tedbirler siz değerli vatandaşlarımızla paylaşılmaktadır.

Bu salgının yayılmasının engellenmesinin en etkili yolu ise sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamaktır.

Bu kapsamda; virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak için şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüs seferleri ile ilgili ek tedbirlerin alınması zaruriyeti oluşmuştur.

  1. Sayın Cumhurbaşkanımızı talimatıile iller arası otobüs seferleri  28.03.2020 tarihi saat 17:00’den itibaren ancak Kaymakamlık  izni ile yapılabilecektir.
  2. Tüm vatandaşlarımızın bulundukları şehirde kalmalarıesastır. Ancak tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların şehirlerarası yolculuk yapması Kaymakamlık izni ile gerçekleştirilebilecektir.
  3. İller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, Kaymakamların koordinesindeşehirler arası otobüs terminalleri bünyesinde kurulan seyahat İzin Kurulu’na başvurarak “Seyahat Belgesi” düzenlenmesi talebinde bulunacaklardır. Talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergâhı ve süresini de içerecek şekilde “Şehirler arası Otobüs Seyahat İzin Belgesi” düzenlenecektir. 28.03.2020 tarihi saat 17:00’den itibaren  “Şehirler arası Otobüs Seyahat İzin Belgesi” olmayanların seyahat etmelerine izin verilmeyecektir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.