Bursa Tabip Odası’ndan ‘siyah kurdele’ çağrısı

Bursa Tabip Odası’ndan ‘siyah kurdele’ çağrısı
14.09.2020
A+
A-

Bursa Tabip Odası, Türk Tabipler birliği önderliğinde başlatılan #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz başlıklı bir dizi etkinliğe hazırlanıyor.

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, pandemi sürecinde hayatını kaybedenlere, sadece hekim ve sağlık çalışanı olarak değil birilerinin babası, annesi, kardeşi olarak bakılması gerektiğini belirterek, “40-50 yurttaşımız, açıklanan resmi rakamlara göre, her gün COVID-19 nedeniyle ölüyor” dedi.

Türk Tabipler Birliği’nin 14-18 Eylül arasını #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz haftası ilan ettiğini belirten Başkan Türkkan, Bursa Tabip Odası olarak kendilerinin de bu etkinliklerde yer alacağını dile getirdi.

“Önümüzdeki hafta TTB ve BTO olarak bütün sağlık çalışanlarını, pandemi sürecinde kaybettiğimiz hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarını anmak, onları asla unutmayacağımızı göstermek amacıyla yakamızda siyah kurdele ile çalışmaya, günün her saatinde bu kurdeleyi göğsümüzde taşımaya çağırıyoruz” ifadelerini kullanan Doç. Dr. Türkkan, “Suçu vatandaşa, yükü hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkanların tarihsel sorumluluğunu her gün ama her gün hatırlatmaya devam edeceğiz!” diye konuştu.

BTO Başkanı Türkkan, önümüzdeki Cuma günü de gerçekleştirecekleri bir basın toplantısı ile kamuoyuna açıklama yapacaklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.