Bursa protokolü MÜSİAD iftarında buluştu

Bursa protokolü MÜSİAD iftarında buluştu
19.05.2018
A+
A-

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi’nin geleneksel iftar yemeği, bu yıl da başta Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu olmak üzere Bursa protokolünü bir araya getirdi. Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “”Biz artık Mescid-i Aksa’nın ve bizim ilk kabemizin nöbetini sadece Filistinlilere bırakmayacağız, bırakmamak zorundayız. Çünkü 70 yıldır sadece o masum insanların sırtındaki bu büyük dava, onlara ağır geliyor ve biz, sadece seyretmekle yetiniyoruz” dedi

Merinos AKKM Yıldırım Salonu’ndaki iftar yemeğine; Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı İsrafil Kurulay, BTSO Başkan Vekili İsmail Kuş, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur’un yanı sıra MÜSİAD üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, işadamları ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Çavuşoğlu, “Hanemizde 70 yıldır bir kirli el geziniyor”

İftar programına katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Mescid-i Aksa’nın tüm Müslümanların haremi olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Ne yazık ki 70 yıldır bizim haremimizde bir kirli el geziniyor. Bu kirli el, son derece pervasızca, kendisine teşni olarak destekleyenler tarafından da gözümüzün içine baka baka sinir uçlarımıza dokunuyor. Kudüs, bizim sınavımız. Bugün namusumuza, izzetimize saldırı vardır. Orada bir avuç Filistinli Müslüman kardeşimiz, bütün Müslüman coğrafyasının izzetini ve namusunu korumak için bir mücadele sarf ediyor. Artık bir şey yapmak lazım. Peygamber Efendimizin hadis-i şerifinde olduğu gibi ‘Bir kötülük gördüğünüz zaman onu elinizle düzeltiniz, elinizle düzeltemiyorsanız dilinizle düzeltiniz, dilinizle düzeltemiyorsanız buğz ediniz ama bu, imanınızın en zayıf noktası olduğunu gösterir size.’ ”

Gürses, “Müslümanların gayreti ile bu zulüm inşallah sona erer”

İftar programını düzenlenen MÜSİAD Bursa Şubesi adına konuşan Başkan Mustafa Gürses de Gazze’de, Filistin’de yaşanan drama dikkat çekti, özgürlüğün önemine vurgu yaptı. Gürses, “Güzel bir yaz ayında, hürriyet içerisinde, mutluluk içerisinde de bu akşam bizlere bu iftarı nasip etti. Maalesef bütün İslam coğrafyasında çok büyük sıkıntıların olduğu görüyoruz. Filistin’de yaşananlar, bizlere hürriyetin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Oradaki insanlar adeta bir hapishane içerisindeler; bir tarafları duvar, diğer tarafları gardiyan. Allah onların yardımcısı olsun. İnşallah Türkiye’nin önderliğinde vicdan sahibi Müslümanların ve insanların gayretiyle inşallah bu durum sona erer” diye konuştu.

Kurulay, “Kazancını da paylaşan bir yapıyız”

Gürses’in ardından konuşan ve farklı illerdeki MÜSİAD şubelerinin iftar programlarına katılmaya gayret ettiklerini belirten MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı İsrafil Kurulay ise “Bizleri bir Ramazan’a daha kavuşturduğu için Cenab-ı Hakk’a şükrediyor, iftar soframızı siz değerli dostlarımızla paylaşmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. MÜSİAD olarak iftar sofralarında bir araya gelmeyi, dostlarımızla hasbihal etmeyi çok kıymetli buluyoruz. Ramazan’da, elimizden geldiğince iftar programlarına katılmaya gayret ediyoruz ve her fırsatta dile getiriyoruz, biz, fikrimizi ve kazancımızı da paylaşmayı kendimize görev edinen bir yapıyız” dedi.

Kuş, “İnsanlığa darbe vuranları kınıyorum”

Her müminin gönülden bağlı olduğu ve aziz bildiği Kudüs’ten yine zulüm sesleri yükseldiğine dikkat çeken BTSO Başkan Vekili İsmail Kuş da “Kan ve gözyaşı ile sulanan Kudüs topraklarında onlarca Müslüman kardeşimiz, kalplerindeki imanla ağır silahlara karşı mücadele etmektedir. Sadece Filistin ve Mescid-i Aksa civarında yaşayanların değil, tüm dünya Müslümanlarının ve insanlığın ortak meselesi olan Kudüs’te barışa, kardeşliğe, inanca ve insanlığa darbe vuranları bu vesileyle bir kez daha kınıyorum” diye konuştu.

10 bin kişiye iftar

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’da 9 ayrı noktada ve ayrıca işadamlarının destekleriyle 7 ayrı ülkede iftar sofralarının kurulmasına vesile olduklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bugün itibariyle Ramazan’ın üçüncü günündeyiz. Allah, oruçlarımızı, yaptığımız ibadetleri kabul etsin inşallah. Bursa’da her akşam farklı yerlerde iftar sofraları, iftar çadırları kuruluyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de 9 ayrı noktada 10 bin kardeşimize iftar veriyoruz. Bunun haricinde BTSO’nun ve işadamlarının destekleriyle ayrıca 7 ayrı ülkede de iftar programlarımız var. Ramazan’ın daha güzel geçebilmesi ve adına bazı etkinlikler de faaliyetler de hazırladık. Temennimiz en güzel şekilde Ramazan’ı tamamlayıp, bayrama erişmek” şeklinde konuştu.

Küçük, “Acılar inşallah son bulacak”

Geleneksel MÜSİAD Bursa Şubesi iftar programına katılan ve burada bir selamlama konuşması yapan Bursa Valisi İzzettin Küçük de “3. İftarımızı yaptığımız böylesi güzel bir birlikteliğin; başta Filistin olmak üzere, mazlum Müslüman coğrafyalarında ki tüm insanların nasipleneceği, acıların son bulacağı günlerin en kısa zamanda gelmesini Yüce Allah’tan diliyorum” dedi.

Yapılan açılış ve selamlama konuşmalarının ardından MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na günün anısına bir plaket takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.