Bursa merkezli ‘siber dolandırıcılık’ operasyonu: 15 tutuklama

Bursa merkezli ‘siber dolandırıcılık’ operasyonu: 15 tutuklama
25.12.2020
A+
A-

Bursa merkezli 4 ilde, vatandaşların cep telefonlarına mesaj gönderip virüs bulaştırdıktan sonra banka hesaplarındaki paraları kendilerine aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 21 zanlıdan 15’i tutuklandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Bursa, İstanbul, Diyarbakır ve Samsun’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 21 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan 15’i çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer 2 şüpheli ise savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından salıverildi.

Atıcılar”, “hesapçılar” ve “sahacılar” şeklinde organize olmuşlar

Kendi aralarında bir uygulama üzerinden mesajlaştıkları ve kod ismi de kullandıkları belirlenen şüphelilerin, “atıcılar”, “hesapçılar” ve “sahacılar” olarak organize oldukları öğrenildi.

Bilişim konusunda ileri derecede bilgiye sahip olan “atıcılar”ın, vatandaşların cep telefonlarına virüslü sosyal destek başvurusu linki bulunan mesajlar gönderdikleri, linke tıklayan vatandaşların cep telefonlarındaki mobil bankacılık şifrelerini, mesajlarını, telefon rehberlerini görebildikleri, hesaplardaki paraları “hesapçılar”a ait banka hesaplarına aktardıkları belirtildi.

“Hesapçılar”ın hesabındaki paraların da buradan ortak bir banka hesabına havale edildiği, buradaki paraların bir kısmının ise “sahacılar” tarafından dolandırıcılığa karışan kişilere Bitcoin şeklinde komisyon olarak dağıtıldığı kaydedildi.

Söz konusu hesaplarda milyonlarca liralık hareket tespit edilirken, polis ekipleri şikayetçi olan 35 vatandaşa ait 400 bin liranın bu şekilde dolandırıldığını belirledi.

Bursa, İstanbul, Diyarbakır ve Samsun’daki adreslere dün operasyon düzenleyen ekipler, 21 kişiyi gözaltına almıştı.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.