Bursa Kiremitçi Mahallesi ‘nefes’ alacak

06.08.2018
A+
A-

Bursa’nın ‘yeşil’ kimliğini yeniden elde etmesi için açılan her alanda peyzaj düzenlemesi yapan ve ağaçlandırma çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, şehrin göbeğinde yer alan Kiremitçi Mahallesi’ne de ‘vatandaşların nefes alabileceği’ bir park alanı kazandırıyor.

Bursa’yı sağlıklı ve daha yeşil bir kent haline getirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, yapılaşmanın yoğun olduğu Kiremitçi Mahallesi’ne 4 bin metrekarelik bir park kazandırmak için çalışmalarına başladı.

Kiremitçi Sinan Bey Camii önünde yapılacak parkın bin 200 metrekaresi yeşil alan olacak. 400 metrekaresi basketbol sahası, 150 metrekaresi ise ahşap gösteri platformu olarak tasarlanan parkta, 2 bin 250 metrekarelik bölüm pres taban tuğlasıyla kaplanacak. Park içerisinde çeşitli oturma alanları da bulunacak. Bölgede yer alan tescilli bir anıt ağaç çalışmalar kapsamında korunurken, ilave ağaç dikimleri gerçekleştirilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Kiremitçi Mahallesi’ne yapılacak park ile ilgili yapılan açıklamada, çalışmaların başladığı ve kısa süre sonra tamamlanmasının öngörüldüğü kaydedildi. Açıklamada, parkın şehrin göbeğinde yer alan Kiremitçi Mahallesi için önemli bir nefes alma ve spor yapma alanlarından biri olacağı vurgulandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.