Bursa-Karacabey yolundaki kavşakta sinyalizasyon devrede

Bursa-Karacabey yolundaki kavşakta sinyalizasyon devrede
05.06.2018
A+
A-

Bursa-İzmir yolu üzerinde bulunan Bakırköy Kavşağı trafik ışıklarına kavuştu. Yıllardır anayol üzerinde adeta kara bir nokta gibi yer alan ve ölümlü kazalara dahi neden olan kavşak, Karacabey Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü arasındaki görüşmeler neticesinde, trafik ışıklandırmalarıyla yeniden düzenlendi.

 Karacabey’de, Bursa asfaltı üzerinde yer alan Bakırköy ve Eskikarağaç mahalleleri, anayolla olan kontrolsüz bağlantıları yüzünden yıllardır kanayan bir yara olarak anılıyordu.

Zaman zaman can kaybının yaşanmasına neden olan bu yerlerle ilgili Karayolları birtakım tedbirler almıştı. Karacabey Belediyesi ile yapılan istişareler sonucu, ilk olarak Eskikarağaç’ta kontrolsüz olan bağlantı yolu yerine köprülü kavşakta yapılan düzenleme ile köye giriş çıkışlar güvenli hale getirildi.

Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, önceki gün de Bakırköy Kavşağında yapılan sinyalizasyon çalışmalarını tamamlayarak, sistemi faaliyete geçirdi. Böylece Bursa-İzmir yolu üzerinde tehlike arz eden iki önemli nokta, Karacabey Belediyesi’nin de görüşmeleri ile sonlandırılarak hayata geçirildi.

Güvenli hale geldi

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, önceki gün gerçekleştirdiği inceleme kapsamında yapılan çalışmaları yerinde gördü.

Özkan yaptığı açıklamada, “Yıllardır bu iki nokta, sürücüler için tehlike arz ediyordu. Bu ışıkların yapım aşamasında dahi ne yazık ki bir gencimiz daha trafik kazasına kurban gitti. Bizler belediye olarak, bölgenin ihtiyaçlarına yönelik Karayolları ile yaptığımız görüşmelerde, bu iki konuyu da özel olarak görüştük. Eskikarağaç’ın daha önce orta refüjde kontrolsüz olan girişi, böylece Bursa-İzmir Yolu üzerinde özellikle Bursa istikametinden gelenler için kontrollü ve güvenli hale getirildi. Bizler istişare kültürüne önem veriyoruz. Bu iki gelişme de bunun somut bir başka örneği olmuştur’’ dedi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.