Bursa iş dünyası, yeni pazarların kapılarını aralıyor

Bursa iş dünyası, yeni pazarların kapılarını aralıyor
17.02.2020
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından Meksika Makine Sektörel Ticaret Heyeti  programı kapsamında Bursalı firmalar, Nuevo Leon Dönüşüm Endüstrisi Odası’nı ziyaret ederek, Meksika ile ticarette gerçekleştirilebilecek işbirliklerini görüştü.

BTSO’nun makine sektörüne yönelik Meksika’nın Monterrey şehrinde, Ticaret Bakanlığı’nın da destekleriyle gerçekleştirdiği program ile Bursalı firmalar, ihracatta yeni pazarlara açılmak için önemli bir adım attı. Takım tezgahları, plastik, otomasyon ve robotik, eklemeli üretim ve medikal makine üretimi gibi yeni teknoloji ürünlerin sergilendiği Expo Manifactura Fuarı’nı ziyaret eden BTSO heyeti ayrıca fuar alanında kurulan stantta firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Dünyanın en önemli makine üreticileri arasında yer alan Mazak firmasının Meksika’da yer alan tesisinde de incelemelerde bulunan heyet ayrıca Nuevo Leon Dönüşüm Endüstrisi Odası’nı ziyaret ederek Meksika ekonomisi ve ticarette sağlanan fırsatlar üzerine bilgiler aldı.

ÖNEMLİ ZİYARET

İş insanlarının ticarette yaşadığı sorunların çözümü için hizmet veren ulusal düzeydeki en önemli kurumlardan birisi olduklarını ifade eden Nuevo Leon Dönüşüm Endüstrisi Odası Yöneticisi Jesus Francisco Lopez, Nuevo Leon eyaletinde yaklaşık 3.600 yabancı firmanın faaliyet gösterdiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl eyaletin yüzde  5 oranında bir büyüme gerçekleştirdiğini belirten Lopez, “İthalat ve ihracatta ülke performansının üzerinde bir başarı sergiliyoruz. Otomotiv olmak üzere plastik, inşaat ve makine sektörlerinde oldukça güçlüyüz. İthalatımızı başta Çin olmak üzere Asya ülkelerinden yapıyoruz. Oto yedek parça ve plastikler için kalıp, metal, elektronik ve gıda en fazla ithal ettiğimiz ürünler arasında yer alıyor.” diye konuştu.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Düzenlenen Expo Manifactura Fuarı’nın firmalar için önemli fırsatlar sunduğunu söyleyen Lopez, “Yeni teknoloji ürünlerin sergilenmesini yanı sıra fuarda önemli ikili iş görüşmeleri gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz yıl fuarda 6.000’den fazla görüşme gerçekleştirildi. Üç sene içerisinde bu sayıyı 15.000’e çıkarmayı hedefliyoruz. Amacımız işbirliklerini artırarak ekonomiyi güçlendirmek. Sizlerle işbirliğini güçlendirmek bizim için çok önemli. Bu anlamda karşılıklı ticarette her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

“YENİ PAZARLARIN KAPILARI ARALANIYOR”

Ziyarette Bursa ekonomisi ve BTSO’nun çalışmaları hakkında bilgiler veren BTSO Makine Konseyi Başkanı Cem Bozdağ, “Odamız 43 bini aşkın üyesiyle ülkemizin en büyük ticaret ve sanayi odası konumunda. Başka makine, otomotiv, tekstil ve gıda olmak üzere birçok farklı sektörde çok önemli bir üretim altyapısına sahibiz. Makine sektöründe yer alan firmalarımızla birlikte teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek ve yeni bağlantılar kurmak adına Bakanlığımızın destekleri ve Odamızın koordinasyonunda gerçekleştirilen bu sektörel heyetler firmalarımıza yeni pazarların kapılarını aralıyor.” şeklinde konuştu.
Meksika’nın Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen hedef ülkeler arasında yer aldığını belirten Bozdağ, makine sektörünün de hedef sektörlerden olduğunu söyledi. Meksika’nın sanayi üssü Monterrey’in yeni işbirlikleri için birçok fırsat sunduğunu belirten Bozdağ, ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.