Bursa iş dünyası geleceğe güvenle bakıyor

Bursa iş dünyası geleceğe güvenle bakıyor
27.04.2018
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Bursa AB Bilgi Merkezi tarafından BTSO Akademi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘AB ve Türkiye’de Temel İş Sağlığı ve Güvenliği’ eğitimlerine katılan kursiyerler sertifikalarını aldı.

BTSO, meslek hastalıkları ve iş kazalarının önlenmesi amacıyla önemli bir etkinliğe daha imza attı. BTSO bünyesinde çalışmalarını sürdüren Bursa AB Bilgi Merkezi ve BTSO Akademi işbirliğinde, Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu destekleriyle 4 gün süren ‘AB ve Türkiye’de Temel İş Sağlığı ve Güvenliği’ konulu eğitim programının ardından 300 kursiyer için sertifika töreni düzenlendi. Törende, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan, AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Müsteşarı Tibor Sztaricskai, Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Murat Kurt ile eğitimciler ve katılımcılar yer aldı.

“İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ GELİŞİYOR”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde önemli başlıklardan biri olan iş sağlığı ve güvenliği alanında son yıllarda önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Bu süreçte Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği kültürünün önemli ölçüde geliştiğine vurgu yapan Irmak Aslan, “BTSO olarak mesleklerin nitelikli büyümesi noktasında adımlarımızı sürdürüyoruz. Özellikle Odamız bünyesinde faaliyet gösteren BTSO MESYEB ile mesleklerin uluslararası standartlara yükselmesine ve çalışanlarımızın gelişimine büyük katkı sağlıyoruz. BTSO olarak iş sağlığı ve güvenliği noktasında farkındalık düzeyinin geliştirilmesinde düzenlenen eğitim ve rehberlik programlarımıza devam ediyoruz. AB Bilgi Merkezimizle işbirliğinde BTSO Akademi projemizle meslek hastalıkları ve iş kazalarının önlenmesi konusunda önemli bir adım attık” dedi. Eğitim katılımcılarını tebrik eden Aslan, ayrıca ‘28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’nü de kutladı. Irmak Aslan, iş sağlığı ve güvenliği bilincinin yaygınlaştırılmasına katkı sunan tüm kurumlara ve çalışanlara teşekkür etti.

BTSO’YA TEŞEKKÜR

AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Tibor Sztaricskai de iş yerlerinde üstün güvenlik standartları oluşturmak ve çalışanlara makul çalışma koşulları sağlamak için Avrupa Birliği ve Türkiye’nin işbirliği içerisinde olduğunu söyledi. İş kazalarını ve meslek hastalıkları risklerini asgari seviyeye indirmeyi amaçladıklarını kaydeden Sztaricskai, Türkiye’de 2013 yılında yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı’nın AB tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti. Müsteşar Sztaricskai, “Mevzuatın başarılı bir şekilde uygulanabilmesi adına tüm kurumlara ve çalışanlara önemli sorumluluklar düşüyor. BTSO’ya gerçekleştirdikleri bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, Temel İş Sağlığı ve Güvenliği’ konusunun Türkiye için büyük önem taşıdığını ifade ederek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen BTSO ve AB Türkiye Delegasyonu’na teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan, AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Tibor Sztaricskai ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karahan tarafından katılımcılara sertifikaları verildi.

FAALİYETLERİNİ 1997 YILINDAN BU YANA SÜRDÜRÜYOR

AB Türkiye Delegasyonu finansal desteği ile uygulanmakta olan, “Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağının Desteklenmesi” projesi kapsamında 1997 yılından bu yana BTSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezi, yıllık etkinlik planı doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. BTSO Akademi işbirliğinde ‘AB ve Türkiye’de Temel İş Sağlığı ve Güvenliği’ konulu eğitim programı gerçekleştiren AB Bilgi Merkezi, 4 gün boyunca eğitimlere ev sahipliği yaptı. Az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta olmak üzere üç ayrı kategoride düzenlenen eğitimlere 300’den fazla kişi katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.