Bursa Fashion Week Moda Tasarım Yarışması’nda finale doğru

Bursa Fashion Week Moda Tasarım Yarışması’nda finale doğru
06.02.2019
A+
A-

Moda sektörüne giriş yapmak isteyen genç tasarımcıların büyük heyecanla beklediği “Bursa Fashion Week 3. Moda Tasarım Yarışması”nda ön eleme  Köşebaşı Restoran – Podyum Park’da gerçekleşti.

Ülkemizin genç tasarımcılarına kendini gösterme fırsatı vererek farkındalık platformu yaratmak ve sektöre sunduğu yeni değerlerle Türk Moda Endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve Türkiye’nin farklı il, farklı meslek gruplarından 223 yarışmacının 669 tasarım ile başvuruda bulunduğu “BURSA FASHION WEEK 2019 / 3. MODA TASARIM YARIŞMASI”nın sonuna gelindi.

“TASARIMCILARIN FİNAL HEYECANI”

Türkiye’nin her yerinden gelen başvuruların yanı sıra, içinde tasarım ve moda aşkı ile “Dönüşüm” temasını en güzel şekilde tasarımlarında buluşturan çeşitli yaş ve meslek grubu mensuplarından gelen tasarımlar arasında finale kalan 18 isim ön elemeyi geçerek finalist olma hakkı kazandı.

“JÜRİ KOLTUĞUNDA USTA İSİMLER”

Projeye destek veren çok önemli isimlerin yer aldığı jüri koltuğunda, Türkiye’de erkek moda literatürünü oluşturan uluslararası moda dizaynırı ve Jüri Başkanı Muzaffer Çaha, Galatasaray geçmiş dönem 2. Başkanı – La Masion Hotel Yönetim Kurulu Başkanı – Turgay Kıran, Emelya Konf.  Tekstil LTD. ŞTİ. Kurucu Başkanı – İş Kadını – Moda Dizaynırı – Yaşariye Doğan, Bulgaristan Bursa Ticaret Konsolosu – Alexsandır Alexsandırof, Lou Design Studio Kurucu ve Baş Tasarımcısı – Emel Doğan Sezginer, Karkent Tekstil LTD. ŞTİ Yönetim Kurulu Üyesi – Av. Deniz Sayın, Medoks Tekstil & Desing Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kızılırmak, Tiyatro ve Sinema sanatçısı – Neriman Uğur, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi – Dr. Nuray Er Bıyık,  Sinpaş GYO Bursa Bölge Satış ve Pazarlama Direktörü – Ümit İşmen, Makine Yük Müh. Hava Kuvvetleri Konutanlığı Askeri Uçak Motor Fabrikaları ilk kadın ve Sivil Grup Amiri F16 Uçak Motor Uzmanı Uluslararası Kalıp Üreticileri Birliği Kurucusu ve Genel Sekreteri Otomotiv Sektörü İlk Kadın Genel Müdür – Rabia Kınalı, Şey Pub Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı – Engin Yürük, ve ünlü koreograf Asil Çağıl  yer alıyor.

Uluslararası Moda Tasarımcısı ı ve Jüri Başkanı Muzaffer Çaha; “Sanat, özgür düşünmeyi ve farklı bakış açılarını da açık yüreklilikle kabul edilmeyi ortaya koyar. Bu nedenle, toplumların özgür düşünmesi için bu platformda tasarım sanatçılarının destelenmesi ve kendilerini ifade etmelerine imkan sağlanması gereklidir. Sanatı toplumla buluşturmaktan, gençlerin önünü açarak onlara destek olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

“ESERLER FİNAL GECESİ DEFİLESİNDE SERGİLENECEK”

“Dönüşüm” temasıyla düzenlenen yarışmanın sonraki aşamalarında finale kalan adaylar ile bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek. 8 Nisan 2019’da gerçekleşecek Büyük Final Gecesi’nde ödül alacak. Dereceye giren tasarımcıların birincisi 7 bin TL, ikincisi 5 bin TL, üçüncü 3 bin TL para ödülü alırken, dördüncü ise Mansiyon ödülünün sahibi olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.