Bursa, demiryolu ve Yenişehir Havaalanı…

Bursa, demiryolu ve Yenişehir Havaalanı…
26.12.2019
A+
A-

Sanayide en önemli maliyet kalemlerinden birisi nakliyedir. Nakliye, maliyet dışında da önemlidir. Kullanılacak girdi ve çıkan ürün çok kısa zamanda nakledilmelidir. Bu parametrelerin değişmesi sizi rakiplerinizle rekabet edemez hale getirir. Ürününüz pahalıya gelirse veya zamanında teslimat yapamazsanız rakiplerinizle rekabet edemezsiniz. Sonuçta ya batarsınız, ya da fabrikanızın kapısına kilit vurursunuz.

Bursa bu açıdan çok şanssız. Oysa basit çözümlerle, bazı küçük yatırımlarla uyuyan devleri uyandırıp atıl yatırımları harekete geçirebiliriz. Küçük yatırımlarla ekonomik açıdan geri kalmış yörelerimizin gelişmişlik seviyelerini yükseltebiliriz.

İlimizde böyle bir fırsat var. 70-80 kişilik uçakların inebildiği şehir içindeki havaalanımız, birden yetersiz bulundu. Uluslararası havaalanı yaptığımızda Bursa ekonomisi uçacaktı. Havaalanına inecek onlarca uçak yüzlerce binlerce iş adamı getirecek, turistler Bursa’ya yağmur gibi yağacak; dolarlar ve eurolar havalarda uçuşacaktı. İstanbul’daki havaalanına 2-2.5 saatte gidilebiliyormuş, çevremizdeki illerde atıl havaalanları varmış -o zamanlar Sabiha Gökçen Havaalanı da atıldı- aynı iklim şartlarında uluslararası hava limanı olmazmış. Bursa’dan Ankara’ya ya da İstanbul’a yapılacak uçak seferlerine yeterli yolcu bulunmazmış gibi itirazlara kulak asılmadı. Yer de hazırdı; Yenişehir Askeri Havaalanı’nın kullanılmayan bölümleri. Havaalanı yapma lobisinin verdiği rüzgârla havaalanı yapıldı. Yapılır yapılmaz da bütün sihir bozuldu. Büyük umutlarla açılan havalimanı ne yapıldıysa işlemedi. THY yolcusuzluktan uçuşları kaldırdı. Bir kaç “charter” seferi de büyük umutlarla yapılan havaalanımızı kurtarmadı. Havaalanı yaptırma lobisi de istediğini elde ettikten sonra ortadan kayboldu. Şu an elimizde 500-600 milyon dolarlık, yıllardır kapasitesini tam olarak kullanamayan bir havaalanımız var. Canlandırmak için öne sürülen projeler, yapılan çalışmalar istenilen neticeleri vermedi.

Oysa ekonomik açıdan elimizde büyük bir imkân var. Önerim Yenişehir Havaalanı’nı ülkemizin kargo merkezi haline getirmek.

Bunun için yapılacak tek şey; Bilecik ilimizin Mekecek Tren İstasyonu’ndan başlayan bir hatla havaalanını demiryolu sistemine bağlamak. Bu hattın diğer ucunu da İznik üzerinden Gemlik limanına, Gemlik Serbest Bölgesi’ne ve Mudanya limanlarına ulaştırmak.

DOSAB merkezli bir Bursa tren hattı acilen planlanıp, aşama aşama hayata geçirilmelidir. Önce Mudanya ve Gemlik limanlarına hat çekilmelidir. DOSAB’dan Gürsu, Kestel, NOSAB ve Bursa Organize Sanayi bölgelerine de birer hat çekilmelidir. Mudanya ve Gemlik hatları aynı zamanda yolcu taşıyacak şekilde planlanmalıdır.

Ülkemizin karayollarının kalitesi yükseldi ve şerit sayısı arttı. Otobüsler deyim yerindeyse uçak gibi oldu. Bize hızlı tren değil, sanayiye hizmet verecek hızlandırılmış nakliye trenleri gerekiyor. Bunu yaptığımız zaman, yollarda TIR ve kamyon sayısı azalacağından trafik çok rahatlayacaktır.

Ülkemizin nüfus açısından 5. büyük kenti olan Bursa, sanayi üretimi açısından İstanbul ve Kocaeli illerinden sonra gelmektedir. İlimizde İnegöl dâhil on yedi Organize Sanayi Bölgesi bulunmaktadır. Bu bölgelerin tren yolu ağı dışında kalması mantıken kabul edilemeyecek bir şeydir. Mekecek-Bursa-Bandırma hattının başlangıcı sayılabilecek bu hat kurulduğunda neler olacağını, nasıl bir ekonomik canlanma yaratacağını düşünün.

– Yıllardır göç veren Yenişehir ile İznik ilçeleri ekonomik ve kültürel açıdan canlanacak.

– Yenişehir Havaalanı ülkemizin hava kargo merkezi olacak.

– Bu merkezden İstanbul-Kocaeli-İç Anadolu ve Bursa’nın sanayi bölgelerine her türlü hava kargosu gelecek ve her türlü kargo gönderilebilecek.

– Merkez ilçelerimizden Gemlik’te serbest bölge ve 5 adet liman mevcuttur. Ülkemizin önemli bir lojistik merkezi haline gelmiştir

Yapılacak tek şey karayoluna göre küçük bir yatırımla tren yolunu İnegöl, Yenişehir, İznik üzerinden Gemlik limanlarına ve Mudanya limanına bağlamak, Yenişehir Havaalanı’nı faal hale getirmek ve bu şekilde binlerce insana iş imkânı sağlamak.

Şu an tren yolu olmadığı için Bursa’ya yeni otomobil firmaları, büyük yatırımlar gelmiyor. Bu kapasiteye ulaşacaklarını bilselerdi, FIAT ve RENULT Bursa’da yatırım yapmazlardı.

Bursa treni için BTSO öncülük ederek bir şirket kurmalıdır. Bursa’nın sanayi bölgeleri, ihracatçı birlikleri, firmalar bu şirkette yer almalıdır. Bu proje kolaylıkla dış finansman bulabilir. Bursa kamuoyu, Bursa iş dünyası ve Çin trenlerine isteyerek/istemeyerek geçecekleri tren yollarını yapan yetkililer bu konuyu da ele alsınlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.