Bursa cadde ve sokaklarına estetik dokunuş

Bursa cadde ve sokaklarına estetik dokunuş
27.07.2018
A+
A-

Bursa’yı daha yaşanılabilir ve sağlıklı kılmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, kent estetiği denetim araçlarını kullanarak, ‘360 derece çekim yapabilen kamera sistemiyle’ şehrin tüm cadde ve sokaklarındaki kötü manzaraları görüntüleyip ilgili birimlerle paylaşıyor.

Teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak Bursa’yı yaşanabilir şehirler liginde üst sıralara taşımak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kent estetiği alanında yaptığı yeniliklerle öne çıkmaya devam ediyor. Panoramik çekim ve haritalama sistemini Türkiye’de ilk kez belediyeciliğe adapte ederek kent estetiği alanında kullanan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ekipleri marifetiyle hafta içi her gün ana arterlerde denetimlerini sürdürüyor.

Kent estetiği denetim araçlarıyla şehrin tüm cadde ve sokaklarında 360 derece panoramik görüntüler alan ekipler, yaşanılan tüm olumsuzlukları ‘gereğinin yerine getirilmesi için’ GPS konumları ve görüntüleriyle birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerine, ilçe belediyelerine ve diğer paydaşlara anında iletiyor. Kamera tarafından kayıt altına alınan olumsuzluklar en kısa sürede giderilirken, ana cadde ve sokaklar üzerinde ‘görüntü kirliliğine yol açan’ reklam tabelaları ve afişlerle ilgili denetimler de ekipler tarafından ayrıca sürdürülüyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, Bursa’nın gerçek anlamda çağdaş kenti kimliğine kavuşması için kent estetiğine yönelik çalışmaların artarak devam edeceği ifade edildi.

Kent Estetiği Şube Müdürlüğü’ne bağlı denetim aracıyla tespit edilen ve görüntü kirliliği oluşturan duvarların belediye bünyesindeki ressamlarla adeta tablo haline getirildiği belirtilen açıklamada, “109 kişilik ekiple Bursa’nın tüm caddelerinde, müdahale gerektiren alanlar görsel olarak düzenleniyor. Bakım, onarım çalışmaları sürekli olarak yapılıyor. Denetim aracımız, yenilenen kamera yazılımı ve değişen estetik araç kaplamasıyla vatandaşımıza hizmet etmeyi sürdürüyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin fiziksel mekan kalitesinin artırılması için çalışmalarını yeniliklerle sürdürmeye devam edecektir” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.