Bursa Büyükşehirli periler uzatmada güldü

Bursa Büyükşehirli periler uzatmada güldü
21.05.2018
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü BUDO Kadın Basketbol Takımı, evinde İzmit Belediyesi’ni 64-61 mağlup derek play-off serisinde 2-0’a ulaştı.

Başarılı geçen normal sezonun ardından Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselme play-off’larına çıkan Bursa Büyükşehir Belediyespor BUDO Kadın Basketbol Takımı, ikinci maçında İzmit Belediyesi’ni 64-61 mağlup ederek yarı final serisinde 2-0 öne geçti.

Büyükşehir Belediyesi Şahin Başol Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmada ilk periyod, 15-15 eşitlikle geçildi. Maçın ikinci periyodunda İki takım da birbirine üstünlük kurmakta zorlandı. İlk yarının bitimine 1.36 kala A. Covington’ın elinden bulduğu sayıyla konuk ekip İzmit Belediyesi, soyunma odasına 30-29 önde girdi. İkinci yarının hemen başında Büyükşehir Belediyespor BUDO’nun pivotu Monique Oliver’ın sakatlanmasıyla ev sahibi ekip sayı bulmakta zorlansa da son çeyreğe 45-44 önde girdi. İki takımın da sayı üretmekte zorlandığı maçın dördüncü periyodunda 55-52 geriye düşsen yeşil-beyazlılar, bitime 0:23 kala Burcu Erbaş’ın elinden bulduğu sayı ile skoru eşitledi.

Yeşil beyazlılar, alınan bu sonuçla maçı 55-55 ile uzatmaya taşıdı. Uzatma bölümlerinde agresif defans ile rakibin hücumlarını sona erdiren yeşil-beyazlılar, maçı 64-61 kazanmayı bildi. Bu sonuçla play-off yarı final serisinde 2-0 öne geçen Büyükşehir Belediyespor BUDO, serinin üçüncü maçını deplasmanda 23 Mayıs  Çarşamba günü saat 18:00’da oynayacak. Yeşil-beyazlılar, bu maçı da kazanması halinde finale adını yazdıracak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.