Bursa Büyükşehir Belediyesi, Zafer Plaza AVM’deki hissesini satışa çıkardı

21.09.2018
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Zafer Plaza AVM’deki hissesini satışa çıkardı.

Bursa’da Büyükşehir Belediyesi, borçlarını gayrimenkul ve arsalarını satarak karşılamaya çalışıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimini devralan Başkan Alinur Aktaş, göreve gelmesiyle birlikte mali yapılanmaya yönelik bir takım tedbirler alarak, borçları da ‘satarak tasfiye’ etmeye ve eritmeye çalışıyor.

Dün yayınlanan ilanla da Bursa Büyükşehir Belediyesi, Zafer Plaza AVM’deki 1822,18 m2’lik hissesinin 1443,89 m2’lik kısmını satışa çıkardı.

51.426.954,00 TL tahmini bedelle satışa çıkarılan Zafer Plaza AVM’deki hisse için 2 Ekim’de ihalesinin yapılacağı duyuruldu. Kapalı teklif zarf usulü yapılacak ihale, Belediye Encümen salonunda gerçekleştirilecek.

Bu arada Büyükşehir’in Kent Meydanı Alışveriş Merkezi’ndeki hissesi de, 50 milyon TL bedelle 19 Haziran’da satışa çıkarılmış, ancak talipli çıkmamıştı. Kent Meydanı ile ilgili de önümüzdeki günlerde tekrar ihaleye çıkılacağı konuşuluyor. 

Satışla elden çıkarılamayan arsaların, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla anlaşılmasıyla da, kredi karşılığı devri sağlanacağı öğrenildi.

Kent merkezindeki 2 katlı Bursaspor otoparkı da, geçtiğimiz günlerde 100 milyon TL dolayındaki toplam bedelle alacaklı yerel bir müteahhide satılmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.