Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’e görkemli tanıtım…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’e görkemli tanıtım…
26.01.2019
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı görkemli toplantıda kamuoyuna tanıtıldı.  Kılıçdaroğlu’nun “Allah nasip ederse Bozbey alacak. Bozbey Bursa’yı aldığı zaman Bursa’ya geleceğim” dediği toplantıda, Mustafa Bozbey de Bursa’ya  hak ettiği değeri kazandıracakları sözünü verdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşen coşku dolu toplantıda  tanıtıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapılan tanıtım toplantısında salon hınca hınç doldu. İçeri giremeyenler salon dışındaki barkovizyondan tanıtım toplantısını izledi.
Halkın büyük ilgi gösterdiği Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in tanıtım toplantısına CHP  PM ve MYK Üyeleri, CHP Bursa Milletvekilleri, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ahmet Kamil Erozan, CHP Bursa İl Başkanı , CHP İl  Yönetimi  ve İyi Parti yöneticileri de katıldı. Coşkuyla gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısı Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisiyle başladı.
AKKUŞ: BAŞKA BİR BURSA MÜMKÜN
Büyük bir ilgiyle izlenen halk dansları gösterisinin ardından ilk konuşmayı CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş yaptı.  Akkuş, “Bir başka Bursa mümkün diyerek İyi Parti yöneticileri ile birlikte yola çıktık. Aydınlık Bursa, aydınlık Türkiye diyerek yola çıktık. Aydınlık Türkiye’ye giden yolda Bursa bizim için çok önemli.  17 ilçemizde,  İYİ  Parti ile birlikte belediye başkanlıklarını alacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız da Mustafa Bozbey olacak. Bizim hayalimizde  Bursa’yı gerçek sosyal belediyecilikle buluşturmak var. Başka bir Türkiye mümkün, Başka bir Bursa da mümkün, bunu sizlerle başaracağız” dedi.


“MUSTAFA BOZBEY BÜTÜN BURSA’YI KUCAKLAYACAK”
Coşkunun hiç bitmediği toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sahneye “Hak hukuk adalet” sloganları eşliğinde çıktı. Kılıçdaroğlu sözlerine, “Toplumun bütün değerlerine saygı gösteren bir kent kimliğini Mustafa Bozbey kardeşimiz yeniden inşaa edecek” diyerek başladı.
Bursa’nın, herkesin gelip yaşamak istediği, tarihi ve kültürü görkemli bir kent olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu Mustafa Bozbey’den beklentilerini şöyle ifade etti:  “Bir şehir eğer sadece yüksek binalardan oluşuyorsa o kent değildir. Bursa bir beton ormanına dönüştü son 20 yılda. Hani yeşil Bursa diyorduk? O zaman belediye başkanlarımızın görevlerinden bir tanesi de Bursa’yı yeniden yeşil Bursa yapmak olacaktır. Onu da Mustafa Bozbey yapacaktır. Eğer bir kentte açlık sınırının altında yaşayanlar varsa, çocuklar yatağa aç giriyorsa bu insanlık onuruyla bağdaşmaz. O zaman Mustafa Bozbey ve arkadaşları, Bursa’da hiçbir ailenin geliri 1942 liranın altında olmayacak. Kentler planlanırken rantlar oluşur. Peki sorun nedir? Rantı kime vereceksiniz? Rantı siyasetçi ve yandaşlarına mı, yoksa o rantı hakça kentte yaşayanlara mı vereceksiniz? Oluşan rantlar kent ve kentlinin hakkıdır, o hakkı teslim edecek olan da Mustafa Bozbey’dir. Yeterli mi? Hayır. Bir şey daha istiyoruz. Bursa’nın ana kent belediye başkanı yapacağı her harcamanın hesabını Bursa halkına şeffaf şekilde verecek. Ben kul hakkına saygılıyım, kul hakkını yemeyeceğiz, kul hakkını yedirmeyeceğiz. Herkese hesap vereceğiz diyecek. İyi bir belediye başkanı, belli kişiler ve gruplar için pozitif ayrımcılık yapmak durumunda. Yoksul mahallelerden başlayarak Bozbey kreşler açmalı. Herkese eşit davranmalı. “

Kılıçdaroğlu’nun bir diğer istediği de belediye başkanlarının yakasında sadece Türk bayrağı rozeti taşımaları oldu. Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanı seçildiği andan itibaren göğsünde  belediye veya Türk bayrağı rozetini takacak meydanlara çıkacaktır. Bana oy versin vermesin, kim Bursa’da yaşıyorsa ben ayrımsız onun belediye başkanıyım diyecek. Bütün Bursa’yı kucaklayacağım diyecek. Oy vermedim diyenin de yanına gidecek” ifadelerini kullandı.

Kentin sporla sosyal hayatla buluşturulması, belediyenin tüketen değil ürüten belediye olması ve  kırsalla kent arasında iyi bir gelir dağılımını dengeleyecek politikaların geliştirilmesi gerektiğini de söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:  “ Rantçı değil, halkçı belediyecilik istiyoruz. Halka hizmet eden belediyecilik istiyoruz. Mustafa Bozbey 1999 yılında Nilüfer Belediye Başkanı olmuş, hala o görevini yürütüyor. Neden Bozbey yapar bunu diyorum, diyorlar ki, Nilüfer’e girdiğiniz zaman gülümsüyorsunuz. Bana Bozbey’in yeniden Nilüfer Belediye Başkanı olması için bir grup muhtar geldi. Bozbey’i Nilüfer’e nasıl hizmet ettiğini çok iyi biliyoruz. Onu bir daha Nilüfer Belediye Başkanı yapın. Nilüfer’i seviyor musunuz dedim. ‘Evet’ dediler. Bursa’nın alyans taşı gibi bir ilçe mi? Evet. O zaman bütün Bursa’yı o alyans taşı gibi yapacağız dedim. Bugün o sözümü tuttuğum için çok mutluyum. Bursa’yı, Marmara’nın önemli bir merkezi hâline getireceğiz. Sanatı, kültürü, tarımı ile her alanı ile böyle bir merkez hâline getireceğiz. İnegöl çok önemli bir ilçemiz. İl olmayı hak eden bir yer. İnegöl’ün mobilyası var. Bütün dünyanın imrendiği mobilyaların ihraç edilmesi, uluslararası fuarların burada düzenlenmesi lazım. Ben İnegöllüler’in tamamına söz veriyorum. Bütün bunların tamamını Mustafa Bozbey yapacaktır. Çünkü o kafasına koyduğu şeyi yapıyor.”
Mustafa Bozbey’in Bursa’da kazanacağını söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Allah nasip ederse Bozbey alacak. Bozbey Bursa’yı aldığı zaman Bursa’ya geleceğim. Beraber Bursalılarla çığır açacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.
BOZBEY: BURSA’YI YÖNETMEYE HAZIRIM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından yoğun alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey , “Bir kardeşiniz, ağabeyiniz, arkadaşınız, evladınız Mustafayım” diyerek konuşmasına başladı. Konuşması sık sık “Bursa seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla kesilen Bozbey,  Bursa’nın adayı olduğunu, bütün kenti gülümsetmek için yola çıktını söyledi ve şöyle devam etti:  “Hesap verebilir olacağız, şeffaf olacağız, katılımcı yaklaşım ve dayanışma anlayışıyla bir yönetim uygulayacağız. Dağıyla, deniziyle, ovasıyla, gölleriyle Bursamıza hak ettiği değeri kazandıracağız. Yeşiliyle, beyazıyla, mavisiyle Bursamızı geleceğe hep birlikte taşıyacağız. Biz istiyoruz ki, bu güzel kentte, hiç kimse aç yatmasın. Biz istiyoruz ki, kentin zenginliği, kentliyle paylaşılsın.”
Bursa’da herkesin yüzünün gülmesini istediklerini ifade eden Mustafa Bozbey,  “Birlikte gülümseyelim.  O Bursa ki tarihe yön vermiş. Yenişehir’iyle, İznik’iyle başkent olmuş. Türkiye’nin dördüncü büyük kenti Bursa. Osmangazi, Orhangazi ve Beyazıt’ın Bursası. ‘Bursa tarım memleketidir, sanat memleketidir, ticaret memleketidir, şifa memleketidir’  diyen Ata’mızın Bursası.  İşte, bu miras rehberimizdir” diye konuştu.
Bursa  Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Bozbey, altı başlıkta sıraladığı kentin  sorunlarına 1 Nisan’dan çözüm olacaklarını söyledi. Bozbey, “Ulaşım bir haktır. Herkes bu hakkını en düşük bedelle kullanmalıdır. İşte biz, bunu sağlayacağız. Sosyal yaşam alanlarını Bursa’nın dört bir köşesine yayacağız. Her bir vatandaş kolayca ulaşabilsin diye. İhtiyaç sahiplerine, hak temelli yaklaşımla destek olacağız. İşsizlik, bugün Bursa’nın da en önemli sorunu. Meslek edindirme kurslarını yaygınlaştırarak istihdam konusunda adımlar atacağız. İş edindirme merkezleri oluşturarak, sanayi kenti olan Bursamızda ‘işveren ile işgöreni’ buluşturacağız. Bursa bir sanayi kenti ve biz bu kentte, insanla, çevreyle ve yaşamla barışık bir sanayi öngörüyoruz. Bursa aynı zamanda tarım kentidir. Biz, çiftçiyi de kalkındıracağız, kırsala da destek olacağız. Kooperatifçiliği birçok alanda uygulayarak dayanışma oluşturacağız ve kırsal kalkınmayı destekleyeceğiz. Bizim için her canlı önemlidir. Tüm canlıların yaşam haklarına saygı duyulan bir kent oluşturmak için çaba göstereceğiz. Ekolojik değerlerimize sahip çıkacağız. Yayla ve eko turizmi canlandıracak, deniz ve göllerin spor ve ulaşım amaçlı kullanılmasını sağlayacağız. Bursa aslında bir tarih kentidir. Ama değerlerinin kıymeti bilinemedi.  Biz, bu değerleri ortaya çıkararak Bursa’nın tarihini vurgulayıp, turizm potansiyelini artıracağız. Siz değerli halkımızın vereceği 5 yıllık yetkiyle; şehrin tarihini, doğal güzelliklerini ve kültürel hikayelerini yeniden gün yüzüne çıkaracağız.Ve sizlerle birlikte, Bursa ile ilgili yepyeni hikayeler yazmaya devam edeceğiz. Bursamızı geleceğe hep birlikte taşıyacağız” diye konuştu.
“20 yıllık karnemiz ortada” diyen Bozbey, sözlerini  “Bir önceki seçimde oyunu hangi partiye vermiş olursa olsun, kalbi Bursa için atan, bizimle aynı sevdayı paylaşan tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Allah bizi utandırmasın” diyerek tamamladı.
Mustafa Bozbey’in konuşmasının ardından eşi Seden Bozbey,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve eşi Gönül Akkuş,  İYİ Parti GİK Üyesi  Ahmet Kamil Erozan  ve İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır  birlikte sahneye çıkarak salonu coşkuyla dolduranları selamladı.
Öte yandan Mustafa Bozbey, tanıtım toplantısı öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir süre baş başa görüştü. Bozbey bu görüşme sırasında Kılıçdaroğlu’na günün anısına üzerinde ”Kemal Kılıçdaroğlu” yazan  Bursa bıçağı  armağan etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.