Bursa Büyükşehir, Alman Başkonsolos Birgelen’i ağırladı

Bursa Büyükşehir, Alman Başkonsolos Birgelen’i ağırladı
17.07.2018
A+
A-

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye’de görev süresini tamamlayan Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Dr. Georg Birgelen’i ağırladı.

Türkiye’de üç yıl görev yapan ve Beyrut’a büyükelçi olarak atanan Dr. Georg Birgelen, Beyrut’a gitmeden son ziyaretini Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a yaptı. Büyükşehir başkanlık makamında gerçekleşen kabulde Başkan Aktaş, yeni görevinde Dr. Georg Birgelen’e başarılar diledi.

Almanya ve Türkiye arasında eskiye dayanan ilişkilerin olduğunu söyleyen Başkan Alinur Aktaş, Türkiye’de yaşayan hemen herkesin mutlaka Almanya ile bir bağlantısı bulunduğunu ifade etti. Bursa’nın sanayi ve ihracat şehri olmasının yanı sıra turizm ve tarım şehri kimliğinin de bulunduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, “Çok yönlü özelliklerimiz var. Bunların çoğunu doğru şekilde kullanamıyoruz. Bütün çalışmalarımız ve hamlelerimiz, tüm kurumlarla bunların daha doğru şekilde kullanılması adına. Her ne kadar ara ara geriliyor gibi olsak da Almanya bizim kadim dostumuzdur ve Almanya-Türkiye ilişkileri çok önemlidir. Türkiye’de olup, Almanya ile bağlantısı bulunmayan yoktur sanıyorum. Akrabası, komşusu oralarda çalışmıştır. Oralarla bağı vardır” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşmasında, Bursa’nın ilk ‘kardeş şehrinin Almanya’nın Hessen eyaletinde bulunan Darmstadt şehri olduğunu da hatırlattı.

Türkiye’deki son ziyaretini Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığını ifade eden Alman Başkonsolos Dr. Georg Birgelen ise “Burada kültürel ilişkiler kurmuş olmaktan dolayı mutluyum. Sıkıntılı dönemlerde yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye ve Almanya arasında büyük bir bağ var” diye konuştu.

Kabulün ardından Başkan Alinur Aktaş, Başkonsolos Dr. Georg Birgelen’e ‘BUSMEK kursiyerlerince dokunan ve Bursa’nın değerlerini içeren’ ipek tablo ve eşine de çiniden el yapımı Yeşil Türbe maketi hediye etti. Dr. Birgelen de Başkan Aktaş’a Türkiye-Almanya arasındaki dostluğu simgeleyen çanta takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.