Bursa Belediyespor’un filedeki başarısı Efeler ile sürecek

Bursa Belediyespor’un filedeki başarısı Efeler ile sürecek
07.06.2018
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Sultanlar Ligi’ndeki tüm katılım haklarını, bugün itibariyle devretti.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Sultanlar Ligi’ndeki tüm katılım haklarını, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün olağanüstü genel kurul toplantısında yapılan oylama ile devretti. Kulübün voleybol branşında altyapıda çalışmalar devam ederken, yeni dönemde Erkekler 1. Ligi için iddialı bir takım oluşturulacak.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün olağanüstü genel kurul toplantısı, BUSKİ Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Bayhan’ın Divan Başkanlığını yaptığı toplantıda, Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün geleceğine dair önemli adımlar atıldı. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Sultanlar Ligi’ndeki tüm katılım haklarını devretti.

Mali yapı düzelecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Alinur Aktaş, kulübün değerine işaret ettiği konuşmasında, “Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde 19 branşımız var. Voleybol voleybol derken diğer branşlara haksızlık yapmayalım. Mevcut lisanslı sporcu sayımız 49 bin 615, müsabık sporcu sayımız 3 bin. Engelli bir branş ve tekvando ile alakalı ilave edilmesi düşünülen geleneksel spor dallarından branşlarımız var. Spor okulları ile yaklaşık 10 bin çocuğumuza spor yaptırıyoruz. ‘Büyükşehir Okul Sporları Etkinlikleri’nde 286 bin öğrenciyi sporla tanıştırdık. Bunlar muazzam rakamlar… Zaten Belediyespor’un varlık nedeni de bu” diye konuştu.

Başkan Aktaş, yaklaşık 6 aydır Belediyespor odağında yapılan değerlendirmeleri anlatarak, “Çeşitli konularda kararlar aldık ve bunları da uygulamaya geçiriyoruz. Belirli stratejilerimiz var… Mali yapıyı sürdürülebilir bir duruma getirmemiz gerekiyor. Borçlarımız var, bunları temizlememiz lazım. İşi kurumsal bir yapıya oturtmamız gerekiyor” dedi.

Sağlıklı değişim ve dönüşüm

Çeşitli branşlardaki yabancı uyruklu sporcularla ilgili sağlıklı değişim ve dönüşüm gerektiğini belirten Başkan Aktaş, mümkün olan en yüksek oranda Bursalı, Bursa’da yaşayan sporcuların tercih edileceğini sözlerine ekledi. Yüksek maliyetli yapıyı daha makul yapıya çekmeye gayret ettiklerini kaydeden Başkan Aktaş, “Özellikle basketbol ve voleybol branşlarıyla ilgili tekrar değerlendirmeler yapıp, altyapıya da daha fazla önem veren bir mantaliteyle konuya yaklaşılmalı… Bu konuda hamleler yapıyoruz. Basketbol takımımız tarihinde ilk defa 1. lige bu kadar yaklaştı” diyerek gelecek sezon bu başarının devam edeceğine inandığını sözlerine ekledi.

“Bursa, bir voleybol şehri”

Başkan Aktaş, oylama ile kararı verilen voleyboldaki değişikliği açıklayarak, “Bursa, Balkanlardan çok göç almış bir şehir. Balkan insanlarının da voleybol, basketbol gibi sporlara ciddi bir kabiliyeti var. 3 milyon nüfuslu bir şehir olan Bursa’da, voleybol ile alakalı ciddi bir altyapı var. Her ne kadar erkek voleyboluyla ilgili geri kalmış olsa da Bursa, bir voleybol şehri. İnşallah bunu birkaç sene içinde yapacağımız hamlelerle göreceğiz” dedi.

Voleybolun geçmişi ve bugünkü potansiyelinin değerine dikkati çeken Başkan Aktaş, “Bursa’dan yetişmiş çok değerli spor adamları, çok değerli sporcular olmuş. Ancak son yıllarda Bursa’da sadece kadın voleybolu konuşulur olmuş. Sultanlar Ligi, bu işin Süper Ligi. Kadın voleybolunda Bursa Büyükşehir Belediyespor ve Nilüfer Belediyespor Sultanlar Ligi’nde, Bursaspor 1. Lig’de ve Ahmet Erden Spor Kulübü 2. Lig’de… Erkek voleybolunda TOFAŞ 1. Lig’de, Bursa Voleybol 2. Lig’de… Karacabey Spor bu sene 2. Lig’e çıkmış. İnegöl’de başkanlığını yaptığım İnegöl Belediyespor da şu an Efeler Ligi’nde… Bu kulüplerimiz mütevazı imkanlarıyla gayretle çalışıyorlar. Nihayetinde Bursa’nın merkezi itibariyle kadın voleybolundan başka konuşulan bir şey yok, erkek voleyboluyla alakalı yok denecek kadar az… Biz erkek voleybolunu canlandırmak adına bir hamle başlatmış olduk” şeklinde konuştu.

“Polemiğe gerek yok, nedeni mali durum”

Öte yandan Başkan Aktaş, kadın voleyboluyla ilgili harcanan maliyetlerin yaklaşık 9 – 10 milyon TL civarında olduğunu açıklayarak, “Aynı zamanda maliyeti de düşürmek adına yapılmış bir hamledir bu. Bu sürecin mali konularla alakalı olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

Aktaş, sosyal medyada ve farklı mecralarında polemiğe girmeye gerek olmadığının altını çizerek, “Ne yaptığımızı, nerede durduğumuzu çok net bir şekilde biliyoruz. “Kadın voleybolunu bitiyorlar” gibi kadın sporuna bakış açısıyla alakalı sanki bizde bir anormallik varmış gibi yaklaşımlar sergiliyorlar. Spor ahlakına yakışmayan, tamamen hayal ürünü konular bunlar. Kimse kusura bakmasın, eğer bu manada bir şey olsaydı, bizim tüm branşlardaki kadın şubelerini kapatmak veya farklı bir yönteme evirmekle ilgili çalışma yapabilirdik. Kadın basketbolu başta olmak üzere diğer branşlar olduğu gibi devam ediyor” diye konuştu.

“Bayan sporuna karşıtlığımız söz konusu olamaz”

Basketbol branşından örnekler veren Başkan Aktaş, “Erkek basketbolunda Tofaş Süper Lig’de, Bursaspor Durmazlar 1. Lig’de, Finalspor, İnegöl Belediyespor ve Gemlik Belediyespor 2. Lig’de, kadın basketbolu ise sadece bizde, Bursa Büyükşehir Belediyespor’da var. Bu durumun sahiplenilmesi ve hesabını iyi yapmamız gerekiyor. 40 milyon borç var, tartışma yapmaya gerek yok. Bayan sporuyla alakalı bizim bir karşıtlığımız olamaz, böyle bir şey söz konusu değil. Her şey yerinde değerlidir ama planlamayı doğru yapmak lazım. Biz erkek voleybolunda Bursa’da tarih yazacağız” diye konuştu.

Bursa’nın sporcularının olduğu bir yapılanmayı önemsediklerini anlatan Başkan Aktaş, hem kulübün mali yapısının düzelmesi hem de bütün şehri kapsayacak şekilde planlanmasının, bu adımı gerekli kıldığını kaydetti.

“İtibar etmeyin”

Başkan Aktaş, tamamen altyapı odaklı bir değişikliğin oylandığını dile getirerek, “Amacını aşan söylemlere asla itibar etmeyin. Nihayetinde aldığımız bu kararla önümüzdeki sezon ‘Erkek Voleybol 1. Ligi’nde iddialı bir Bursa Büyükşehir Belediyespor Takımı olarak oynamak ve en kısa sürede Efeler Ligi’ne yükselmek hedefimizdir. Şu hamlenin bile bize bu yılki getirisi, yaklaşık 7 – 8 milyonluk bir avantajdır” açıklamasını yaptı.

Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün, Bursa’nın geleceği olan gençleri spora teşvik ederken, aynı zamanda iyi ve ahlaklı, Bursa’yı seven, vatanına, milletine, bayrağına bağlı sporcular yetiştirilmesinin hedeflediğini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.