Bursa Barosu’nun Güçlü Kadın Başarı Ödülü, Güllü’ye verildi

Bursa Barosu’nun Güçlü Kadın Başarı Ödülü, Güllü’ye verildi
06.03.2020
A+
A-

Bursa Barosu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlikler kapsamında bugün eylemsel basın açıklaması yapıldı ve geleneksel hale getirilen Güçlü Kadın Başarı Ödülü verildi.

Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi avukatlar, Genel Sekreter Av. Hüsniye Altın başta olmak üzere, BAOB Oditoryumu’nda yapılan seminere ellerinde dövizlerle ve slogan atarak girdi. Türkiye Barolar Birliği tarafından Bursa Barosu işbirliğiyle düzenlenen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun anlatıldığı seminerin öğlen molasında salona giren kadınlara, eğitim alan meslektaşları da eşlik etti. Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Nazlı Ceren Şendoğan, TBB Kadın Hukuku Komisyonu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bildirisini okudu.

Bildiride, “­Cumhuriyet devrimleri ve kadının insan hakları kazanımlarından vazgeçmeyeceğiz” başlığını taşıyan bildiride şöyle denildi:

“Bugün yürütmekte olduğumuz mücadelede çok daha fazla dayanışmaya ihtiyacımız vardır. Kadınlar olarak bizler başka bir dünyanın mümkün olabileceği çığlığını omuz omuza atmak durumundayız.

Kadına karşı gerek politikada, gerek medyada gerekse dini alanda kullanılan dilin erilleşmesi önlenmelidir. Laiklik ilkesinden uzaklaşılmasının en olumsuz etkileri kadınların üzerinde hissedilmektedir. Bu nedenle Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden uzaklaşılmamalı, demokratik, laik bir sosyal devlette kadının eşit ve özgür bir birey olduğu devletin tüm kurum ve kuruluşları tarafından içselleştirilmeli ve kadın haklarına aykırı hiçbir söylem ve eyleme izin verilmemelidir.

Hak savunucusu olarak bizler; yasalarımızın uygulamadan kaynaklı sorunlarının çözümünü talep ederken, kadını özgür bir birey olarak kabul etmeyen zihniyetin planlı ve sistematik olarak siyasi zeminin uygun olduğunu düşünerek nafakanın kaldırılması ve İstanbul Sözleşmesi’nin ve 6284 sayılı yasanın kaldırılması yönünde yarattıkları politik baskılarını görmekteyiz. Siyasilerden talebimiz siyasi baskıya direnerek, kadının insan haklarının ihlal edilmesine yol açacak kadın kazanımlarını geriye götürecek hiçbir yasal değişikliğe imza vermemeleridir.

Kadına yönelik şiddetin varlığında ve Aile Mahkemeleri’nin görevli olduğu alanlarda ve davalarda arabuluculuk ve uzlaştırma alternatif çözüm yöntemleri kabul edilmemelidir.

Kadınlara karşı her türlü ayrımcılık sonlandırmalı, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanarak, kadının toplumsal konumu güçlendirilmelidir.

Uzun mücadeleler sonucunda elde edilmiş kadın hakları kazanımlarından vazgeçme çalışmalarına karşı sessiz kalmamız beklenmemelidir. Hak savunucu olarak bizler kadının İnsan Hakları mücadelemizi dünden daha büyük bir inançla ve dayanışmayla sürdürmeye kararlıyız.

Bizler, Türkiye Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) üyeleri olarak; Cumhuriyet Devrimleri sonucunda ve mücadelelerimizle elde edilen kadın hak ve kazanımlarından geriye götürmeye yönelik her türlü zihniyetin, söylemin, girişimin karşısında olacağımızı, kadına karşı ayrımcılığın ortadan kalktığı, kadının eşit ve özgür bir birey olarak var olduğu, kadının insan haklarının ihlal edilmediği, barışın ve özgürlüğün var olduğu bir Türkiye ve Dünya için; kadın haklarının teminatı olan Atatürk Devrimlerine ve Laik Cumhuriyeti’mize bağlılıkla, mücadelemizi ve dayanışmamızı sürdüreceğimizi kamuoyuyla saygılarımızla paylaşıyoruz.”

Açıklamanın ardından Bursa Barosu’nun geleneksel hale getirdiği “Güçlü Kadın Başarı Ödülü” ise “Kadın hakları alanında farkındalık yaratmak, bilgilerini paylaşmak, kazanımlara sahip çıkmak amacıyla, yıllardır şehir şehir dolaşarak özveriyle, yılmadan sürdürdüğü eğitim ve bilgilendirme çalışmaları; kadına şiddet davalarını gündemde tutmak ve takipçisi olma konusunda gösterdiği çabaları” nedeniyle Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun ve Av. Nazlı Ceren Şendoğan tarafından Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’ye verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.