Bursa Barosu’ndan ABD yaptırımlarına sert tepki

03.08.2018
A+
A-

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, ABD’nin Türkiye’ye yönelik tehditlerine boyun eğilmemesi gerektiğini söyledi.

Bursa Barosu’nun da, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesinde olduğu gibi tam bağımsız Türkiye idealinden asla vazgeçmeyeceğini söyleyen Altun, şunları söyledi:

“Bursa Barosu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini hiç bir zaman terk etmemiştir. Başkanları, yöneticileri dönem dönem değişse de bu kurumsal duruş değişmemiş, “Tam Bağımsız Türkiye” idealine hep sahip çıkmış, bağımsızlığımızı elimizden almaya, şöyle ya da böyle müdahale etmeye çalışanlara gereken cevabı vermiştir. Kıbrıs meselesinde tavrını net bir şekilde ortaya koyduğu gibi… Amerikan emperyalizminin simge şirketlerinden olan Cargill ile ilgili 20 yıldır verdiği hukuk mücadelesinde olduğu gibi…

Bursa Barosu, Anadolu’nun bağrında bir ülser gibi duran Amerikan üslerinin koparılıp atılmasını, tam bağımsızlığımızın şartı olduğunu her fırsatta dile getirmiştir. Her zaman bu ilkeyle hareket eden Bursa Barosu’na bu gücü veren de meslektaşlarımızın bağımsızlık ve ulusal bütünlük konusundaki tavrıdır.

Meslektaşlarımızdan aldığımız bu güçle diyoruz ki;

ABD tarafından Türk Adalet ve İçişleri bakanlarına, aslında Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik “hizaya getirme” politikasını reddediyor, girişimleri şiddetle kınıyoruz.

Ajan olduğu iddiasıyla Türkiye’de tutuklu bulunan ve son olarak ev hapsine alınan Rahip Brunson’un iadesiyle ilgili yaşanan süreçte gelinen bu hadsiz tehdide boyun eğmeyeceğimizin bilinmesini isteriz.

Her zaman ve her şartta üstünlerin değil, hukukun üstünlüğüne ve mutlak olarak yargının bağımsızlığına inanan, mücadelesini de yalnızca bu yönde yapan Bursa Barosu emperyalizme asla boyun eğmeyecektir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.