Bursa Barosu: ‘Hayvanların hayat mücadelesinin farkına varalım’

04.10.2018
A+
A-

Bursa Barosu, tüm vatandaşları, hayvanların zorlu hayat mücadelesinin farkında olmaya ve onlara sahip çıkmaya çağırdı.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Başkan Yardımcısı Av. Atila Atik, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Yener Poroy ve bazı avukatların katılımıyla basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı, Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ümran Babacan okudu.

Babacan,  hayvanların doğanın vazgeçilmez parçası olduklarını, yıllar içinde doğal alanların tahribi nedeniyle pek çok hayvan ırkının yok olma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Hayvanların insan eliyle şiddete ve istismara maruz kaldıklarını belirten Babacan, “Gerek yabani hayatın gerekse şehir yaşamındaki hayvanların korunması ve söz konusu şiddet ve istismar olaylarının engellenmesi için daha etkin yaptırımlar getirilmesi ve geniş çaplı koruma sağlayacak yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılması gerekmektedir” dedi.

Babacan şunları söyledi:

“Şüphesiz ki hayvanları korumak adına her birimize düşen büyük görevler var. Günü anlamına binaen herkesi hayvanların zorlu hayat mücadelesinin farkında olmaya onlara sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.