Bursa-Ankara Gizli Tren Hattı!

Bursa-Ankara Gizli Tren Hattı!
26.09.2019
A+
A-

Bursalılara müjde… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İtalya’nın Napoli şehrinde anaokulunda okuyan torunu, geleceğin Ulaştırma Bakanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Bursa’yı sevindirecek açıklama! Bursa ile Ankara’yı demiryolu ile bağlayacak hızlı tren hattı, 29 Ekim 3023 tarihinde, gelmez ayın son perşembe günü, Bursa’ya kırmızı kar yağdığında bitecek!

Bursa şehir olarak İzmir – İstanbul ve Ankara arasında ulaşım köprüsü olmasına rağmen yanlış ulaşım politikaları ile hak ettiği yeri bir türlü alamadı. Tabii bunda Bursa’da görev yapmış, gelmiş geçmiş bütün politikacıların büyük hataları oldu. Bursa olarak her dönem güçlü bakanlar ve milletvekilleri çıkardık ancak; bu güçlü politikacılar basiretsizlik yüzünden hızlı tren projesini şehrimiz için gerçekleştiremediler.

PARALAR ÇAR ÇUR EDİLDİ

Bursa Hızlı Tren Projesi’nde her yıl konan ödenekler ile bugüne kadar en az üç hızlı tren hattı projesi bitirilebilirdi. Dağları delip yapılan tüneller beton yığını olarak atıl kaldı. Bu tünellere ne kadar para harcandığı belli değil. AK Parti iktidarı her yıl yandaş müteahhitlere hızlı tren hattı için büyük paralar aktardı. Ancak yanlış güzergah seçimi ve yanlış mühendislik çalışmaları ile bu paralar çarçur edildi.

Bursa bugün, “Türkiye’nin Ankara’ya en uzak şehri” bu durum bütün politikacılar tarafından bilindiği halde çözüm için hiçbir parti, netice alıcı çalışma yapmadı. AK Parti 18 yılda her seçim döneminde Bursalı vatandaşlarımıza hızlı tren hattının yakında bitirileceği müjdesini verdi. Bursalıların aklı ile dalga geçtiler. Bursalı seçmenler de bu hızlı tren oyununu bildikleri halde her dönem AK Parti’ye kucak dolusu oy verdiler.

YILLAR YORGUN, YOLLAR YORGUN

Bursa Hızlı Tren Hattı inşaatı yıllar önce başlamasına rağmen gizli bir el daima bu projeye el freni çekti. Daha yeni inşaatına başlanan Ankara – Sivas Hızlı Tren Hattı, 29 Ekim 2019 tarihinde bitirilerek hizmete açılacak. Bursa’da politika yapanlar bugüne kadar lay lay lom politikası ile hep laf salatası yaptılar. Bursa iktidarlardan ülkeye yaptığı katma değeri kadar hiç hizmet alamadı. Hızlı tren hattı, ‘’yıllar yorgun, ben yorgun’’ şarkısı gibi, ‘’yollar yorgun, raylar yorgun, tren hattı yorgun’’ oldu.

AŞKIMIZ HIZLI TREN HATTI GİBİ HİÇ BİTMESİN

Bursa’da şu anda 20 milletvekilimiz var, sizler hiç milletvekillerimizin bir araya gelip bir masa etrafında toplanıp ‘Bursa Hızlı Tren Hattı için ne yapabiliriz’ çalışması yaptıklarını duydunuz mu? Ben duymadım, duyan ve görenler varsa bize haber versin? Bursa’da evlenecek gençlerimiz telefonlarından birbirlerine “Aşkımız, Bursa Hızlı Tren Hattı gibi hiç bitmesin…” şeklinde mesaj atıyorlar.

Evet… Bursalıların hızlı tren aşkı, “gizli tren hattından, hızlı tren hattına geçmesi dileğiyle.”

Bursa milletvekillerimizin hepsini göreve davet ediyorum. Bursalılara verdiğiniz sözleri “hızlı tren hattı” sözünüzü ya tutun, ya da ‘biz bu işi yapamıyoruz’ diyerek hepiniz birden iktidara tepki için görevlerinizden istifa edin. Belki o zaman Bursa’ya “hızlı tren hattı yapılır” yeter artık Bursalıların aklı ile dalga geçmeyin!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.