Bursa, Açık Hava’da tiyatro şölenine hazır

Bursa, Açık Hava’da tiyatro şölenine hazır
04.07.2020
A+
A-

Bursa kültür sanat hayatının iki önemli kurumu AVP Bursa Devlet Tiyatrosu ile Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı (BKSTV), normalleşme sürecine katkıda bulunmak amacıyla ‘Keşanlı Ali Destanı’ ve ‘Akide Şekeri’ oyunlarını, Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda sanatseverlerle buluşturuyor.

Haldun Taner’in ölümsüz eseri “Keşanlı Ali Destanı” adlı oyun “Açık Hava’da Tiyatro Günleri” kapsamında 18-19-20-21 Temmuz tarihlerinde saat 21.00’de sahne alacak. Ali Meriç’in yazdığı “Akide Şekeri” ise 23-24-25-26 Temmuz tarihlerinde izleyicisiyle buluşacak. Biletler www. Biletinial.com adresinden satışa sunulacak.

“Bursa kültür ve sanata doyacak”
Oyunlara Bursalıları davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehrin kültür ve sanat hayatının canlılığını koruması için farklı etkinlikler planladıklarını söyledi. Pandemi sürecinde birçok faaliyet gibi kültür sanat etkinliklerine de ara verildiğini belirten Aktaş, “Pandemi sürecinde mahallelerde çeşitli etkinliklerle hemşerilerimizi sanatla buluşturduk. Haziran ayı itibariyle normalleşme sürecine girdik. Yunuseli Havalimanı ile Millet Bahçesi’nde açık hava sineması düzenliyoruz. Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği oyunlar da devam ediyor. Yeni süreçte vatandaşlarımız kültür ve sanata doyacak. Pandemi sürecinde kontrollü bir şekilde etkinliklerimiz devam edecek. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet ederek herkesi Açık Hava Tiyatrosu’na bekliyoruz” dedi.

BKSTV Başkanı Özer Matlı ise, Bursalıların pandemi sürecinde kültür ve sanata karşı oluşan hasretini etkinliklerle gidereceklerini ifade etti.
AVP Devlet Tiyatrosu Müdürü Arzu Tan Bayraktutan, Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’ndaki tiyatro şöleninin gerçekleşmesine katkı sağlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BKSTV Başkanı Özer Matlı‘ya teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.