Bursa AB Bilgi Merkezi’nden ‘Değişen Dünyada Kadın Sempozyumu’

Bursa AB Bilgi Merkezi’nden ‘Değişen Dünyada Kadın Sempozyumu’
12.03.2019
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bursa AB Bilgi Merkezi, Bursa Uludağ Üniversitesi Proje Atölyesi işbirliğiyle “Değişen Dünyada Kadın” konulu sempozyum gerçekleştirdi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve AB Bilgi Merkezleri, ‘Dünya Kadınlar Günü’ kapsamında Türkiye çapında çeşitli etkinliklere imza attı. 1997 yılından bu yana BTSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bursa AB Bilgi Merkezi de Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde “Değişen Dünyada Kadın” konulu bir sempozyum organize etti. ‘Dünya Kadınlar Günü’ kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, BTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevgi Saygın ve BTSO KGK Üyelerinin yanı sıra Uludağ Üniversitesi akademisyenleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

“KADIN GİRİŞİMCİLERİN TEŞVİK EDİLMESİ ODAMIZIN ÖNCELİKLERİ ARASINDA”

Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, 2000’li yılların başlarında yüzde 20’lerde olan kadınların iş gücüne katılım oranının günümüzde yüzde 30’lara ulaşmış olmasına rağmen AB ülkelerine kıyasla hala yetersiz olduğunu aktardı. Türkiye genelinde yaklaşık 110 bin kadın girişimcinin olduğunu kaydeden Şenocak, bu sayının daha fazla artması için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak farklı projeler gerçekleştirdiklerini vurguladı. Alparslan Şenocak, “Kadınların mesleki bilgi ve beceriye sahip olmaları, ekonomideki yerlerinin güçlendirilmesi ve kadın girişimcilerimizin teşvik edilmesi, Odamızın da öncelikleri arasında yer alıyor” dedi.

“KADIN GİRİŞİMCİLER ÜLKEMİZİN KALKINMA HAMLESİNE DESTEK VERİYOR”

BTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevgi Saygı, iş kadınlarının özellikle girişimcilik ekosistemindeki rolleriyle Türkiye’nin yeni kalkınma hedeflerinde stratejik konumda bulunduğunu belirterek, “Kadın girişimcilerimizle ülkemizin kalkınma hamlesine destek vermek istiyoruz.” dedi.

DÖRT AYRI OTURUM DÜZENLENDİ

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger’in açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte dört ayrı oturum düzenlendi. Programda ilk olarak Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’ne (CERN) parça üreten kadın girişimci Filiz Akkaş’ın 2011 yılında kadın girişimci sertifikası alarak başlayan ve CERN’den ihale kazanmasına kadar uzanan başarı öyküsünü anlattı. Bandırma’nın ilk ve tek kadın belediye otobüs şoförü Zülfiye Demir ve Topuklu Ekonomist kitabının yazarı Öznur Sevme’nin sunumları ile devam eden program, Uzm. Dr. Berna Ermiş’in ‘Başarıya Giden Yolda Duygusal Zeka’ sunumu ile sona erdi.

Bursa AB Bilgi Merkezi tarafından Bursa Uludağ Üniversitesi Proje Atölyesi işbirliği ile gerçekleştirilen sempozyum öncesi çok sayıda öğrencinin katılımıyla ‘Teraryum Atölyesi Etkinliği’ gerçekleştirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.