BURKON, 2019 yılında 23 kongre düzenleyecek

BURKON, 2019 yılında 23 kongre düzenleyecek
12.02.2019
A+
A-

Kongre ve turizm sektörünün önemli aktörlerinden biri olan BURKON Turizm & Kongre, 2019 yılında Bursa ağırlıklı olmak üzere 7 farklı şehirde ulusal ve uluslararası 23 organizasyon düzenleyecek.

Bursa başta olmak üzere ülkeye önemli kongre, sempozyum, kurs, zirve ve toplantılar kazandırarak turizme de katkı sağlayan BURKON Turizm & Kongre, 2019 yılı kongre takvimini belirledi. Çoğunluğu Uludağ’da olmak üzere Bursa’da ve Antalya, İzmir, Marmaris, Bodrum, Kütahya ve Manisa gibi yerlerde 23 kongre düzenleyecek olan Burkon Turizm & Kongre, sektöre yol gösterici olmaya devam ediyor.

Ortopedi ve Travmatoloji, İç Hastalıkları, Nöroloji, Pediatri, Meme Kanseri, Spor Bilimleri, İnşaat ve Beton gibi pek çok önemli konuda uzmanların da katılımıyla özel programlar organize edeceklerini ifade eden BURKON Turizm & Kongre Genel Müdürü Hasan Eker, “2019 yılında, 7 farklı yerde, 15 kongre, 4 sempozyum, 2 kurs ve 2 de toplantı olmak üzere toplamda 23 organizasyonumuz olacak. BURKON Turizm & Kongre olarak kongre turizmine katkı sağlamaya devam ediyoruz” dedi.

2018 yılını başarılı bir şekilde geçirdiklerini, buradan aldıkları motivasyonla 2019’un planlamasını yaptıklarını ifade eden BURKON Turizm & Kongre Genel Müdürü Hasan Eker, söz konusu organizasyonlarla ilgili hazırlıklarda sona geldiklerini belirtti.

“Uludağ, kongre turizminde merkez olabilir”

Eker şunları söyledi: “Bu yılki organizasyonlarımızın 13 tanesini Bursa’da gerçekleştireceğiz. Bursa’da yapacağımız 13 organizasyonun 8’ini gözbebeğimiz Uludağ’da yapacağız. Amacımız Bursa’nın ve özellikle Uludağ’ın bu tip kongre organizasyonlarına daha çok ev sahipliği yapması. Biz elimizden geldiğince bunun mücadelesini vermeye çalışıyoruz. Potansiyelimiz olduğunu biliyoruz. Potansiyellerimizi daha aktif ve efektif kullanırsak, Uludağ’ı dolayısıyla Bursa’yı kongre turizminin merkezi yapabiliriz. Kongre turizminin şöyle bir özelliği de var. Ne kadar çok kongreyi Bursa’ya kazandırırsak, şehrimizdeki otel gecelemeleri o kadar çok artar. Gecesini burada geçiren misafirlerimiz de gezmek, eğlenmek, yemek içmek için kentin muhtelif yerlerinde vakit geçirirler. Böylece hem şehri tanıma fırsatı yakalar hem de Bursa’mıza ciddi manada gelir de bırakmış oluyorlar. Dolayısıyla yurt içi ve yurt dışı fuarlara, kongre ve organizasyonlara katılıp çeşitli temaslarda bulunmalı ve çok çalışarak Bursa’ya bu tip kongreleri daha fazla getirmeliyiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.