BUMİAD Akademi, geleceğin liderlerini yetiştiriyor

 BUMİAD Akademi, geleceğin liderlerini yetiştiriyor
31.07.2018
A+
A-

Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD), BUMİAD Akademi Seminerleri’nin dördüncüsünü, Korn Ferry Türkiye Başkanı Şerif Kaynar’ın katılımıyla gerçekleştirdi.

BUMİAD Dernek Binasında düzenlenen seminere, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zehra Sönmez, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, BUMİAD Kurucu Başkanı ve MARSİFED Yönetim Kurulu Üyesi İlker Özaslan, Bursa Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Burak Özgen, Bursa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Fehmi Yıldız, Saadet Partisi İl Başkan Vekili Gökhan Gerçek, ARSİYAD Başkanı Gürsel Durmuş, UTEK Kurucu Başkanı Ferdi Tercanlıoğlu ile birlikte çok sayıda STK ve akademik oda temsilcisi, BUMİAD ve BUMİAD Gençlik Platformu üyesi katıldı.

Açış konuşması yapan BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe, BUMİAD çalışmaları ile bilgi verirken, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zehra Sönmez de, farklı meslek gruplarının, farklı platformlarda, farklı dinamikleri birleştirmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

“ÜRETTİĞİNİZ YERDE MULTU OLMANIZ LAZIM”

‘Liderliğin Püf Noktası’ konulu sunumuyla BUMİAD üyeleriyle bir araya gelen Korn Ferry Türkiye Başkanı Kimya Y. Mühendisi Şerif Kaynar da, iyi bir liderde olması gerekenleri, dünya ve Türkiye’deki iş hayatı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Liderliğin, her insanda olduğunu ve bunun çalışmayla öğrenilebileceğini belirten Kaynar, bunun doğru kişilerle çalışmanın ve doğru kariyer planlaması yapmanın önemine dikkat çekti. Kaynar, “Kariyeri başarılı olan kişinin, sosyal hayatı da başarılı olur. Bunun için ürettiğiniz yerde, iş yerinizde, çalışmıyorsanız evinizde mutlu olmanız lazım. Hayat her zaman düz bir çizgide ilerlemez, hayattaki kötü tecrübelerden ders çıkarıp, tecrübe edinmek gerek” dedi.

DÜNYA VATANDAŞI OLMAK ŞART…

İyi bir kariyere sahip olmak için, dünya vatandaşı olmanın gerekliliğine vurgu yapan Kaynar, bunun için yabancı dil öğrenmenin ve bilmenin bir gereklilik olduğunu ifade etti. Kaynar, “Dünyada şirketlerin ilgi alanları çok çabuk değişiyor. Eskiden şirketlerin, hatta ülkelerin durumları bütçelerine göre şekillenirken, şimdi ise bünyesine çekebildiği insanların niteliğine göre değişiyor. Bu yüzden, sizin şirketlere ihtiyacınız yok, şirketlerin size ihtiyacı var. Bunun için de sahip olduğunuz özgüven önemli fakat, kendinizi dev aynasında görmeniz işleri tersine çevirir” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYEYİ AYDINLIK BİR GELECEK BEKLİYOR”

Türkiye’nin geleceğini aydınlık gördüğünü söyleyen Kaynar, sözlerini şöyle noktaladı: “Dünyanın en büyük firmalarında çok önemli görevlerde çalışan Türk yöneticiler var. Türkiye’nin çok çalışkan, çok iyi mühendisleri var. Bu durum bana güven veriyor. Türkiye geleceğin parlayan yıldızlarından biri olacaktır.”

Sunumun sonunda, BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zehra Sönmez, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve BUMİAD Kurucu Başkanı İlker Özaslan beraberce Şerif Kaynar’a teşekkür plaketi verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.