Bülent Arınç’tan Demirtaş ve Kavala çıkışı

Bülent Arınç’tan Demirtaş ve Kavala çıkışı
20.11.2020
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, “Kavala’nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum; Demirtaş’ın da tahliyesi olabilir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Habertürk’te katıldığı programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Selahattin Demirtaş’la ilgili Arınç şu ifadeleri kullandı:

– Demirtaş 3-4 yıldır tutuklu. Tutukluluk cezaya dönüşmemeli. Demirtaş ile bizim 1-2 görüşmemiz oldu. Cezaevlerinde isyanlar, açlık grevleri olmuştu. Selahattin Demirtaş’ı tanımak veya onu yargılamak için onun yazdığı ‘Devran’ isminde kitap var. Ne olur onu alıp okuyun.

– Ben corona süreci içinde bunu okudum. Belki Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi değiştirmeyeceksiniz ama ve Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travmalar üzerinde kafanızda çok şeyler değişecek.

– Ben Başbakan yardımcısı iken çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı, bunun da tahliyesi olabilir. Yargıçlar, mahkemeler, savcılar özgürlükçü düşünsünler.

İş insanı Osman Kavala’nın da tutukluğuna değinen Arınç şu ifadeleri kullandı:

– Osman Kavala 2017’den beri 3 buçuk yıldır tutuklu. Ben iddianameyi okudum. Hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım. Bu iddianameleri okuduğumda çocuk bile yazmaz bunu dedim, cübbeyi bile giyesim gelmişti. Çıkması lazım.

– Ey hâkim ve savcılar; Osman Kavala’nın hâlâ tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmesi lazım.

BERAT ALBAYRAK AÇIKLAMASI

Bülent Arınç, Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın istifasına dair ise dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bülent Arınç, istifa meselesinde dahli olduğuna dair haberleri yalanlayarak, “İki iddia da külliyen yalandır. Birincisi Albayrak’ın görevini bırakmasına dahil olmadım. ‘Gitmezse 30-40 AK Parti milletvekili ayrılır’ demedim. İkincisi Yüksek İstişare Kurulu’nda isim zikretmedik” dedi.

(ciddigazete)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.