BUGÜMDER Genel Kurulu’nda Başkan Kattaş, güven tazeledi

BUGÜMDER Genel Kurulu’nda Başkan Kattaş, güven tazeledi
29.03.2019
A+
A-

Gümrük konusunda yaptığı çalışmalarla önemli kazanımlar elde edilmesini sağlayan Bursa Gümrük Müşavirleri Derneği (BUGÜMDER) 12. Olağan Genel Kurulunda mevcut Başkan Orhan Kattaş, güven tazeledi.

BUGÜMDER 12. Olağan Genel Kurulu’na Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken’in, Bölge Müdür Yardımcıları Ayhan Yazıcı’nın ve Mehmet Köse’nin, Gemlik Gümrük Müdürü Muammer Ünal’ın, İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Serdar Keskin’in, İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Taşkın Dalay’ın, Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Hüseyin Sarıdağ’ın, Ankara Gümrük Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Fahri Yağcı ve Ahmet Özmen’in, İstanbul Gümrük Müşavir Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Osman Karatay’ın, İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği Başkan Vekilleri Nihat Kobaş ve O Cüneyt Eryürekliler’in, Yönetim Kurulu Üyesi Servet Can Özelli’nin yanı sıra çok sayıda Gümrük Müşaviri ile Gümrük Müşavir Yardımcısı katıldı.

”BAYRAĞI DALGALANDIRÖAYA DEVAM EDECEĞİZ”

BUGÜMDER genel kurulunda konuşan Başkan Orhan Kattaş, “Dernekler gönüllülük esasına dayanarak işlevlerini sürdürürler. Ancak mesleğimizin adının geçtiği bir dernekte yönetici olmak bir yana, üye olmak dahi sorumluluk gerektirir. Bizler belirtmiş olduğum bu sorumluluk duygusuyla, derneğimiz ve mesleğimize sahip çıkan, bunun için her platformda katılımcı yönetim tarzını, şeffaflığı kabul eden bir yönetim anlayışı ile vermiş olduğunuz bu görevi, hep birlikte ve her zaman destekleriniz ile yürüttük ve inşallah yürütmeye de devam edeceğiz’’ dedi.

Başkan Kattaş, görev süreleri boyunca mesleği ve dernek çalışmalarını onurla ve gururla temsil ettiklerini belirterek, ‘’Büyük bir onur ve gurur duyarak taşıdığımız bu bayrağı mesleğimizin korunması, geleceğinin inşaa edilmesi için çalışan, “ben değil, biz varız” kavramını benimseyen, mesleğimiz adına fikir ve projeler üreten meslektaşlarımızın sorunlarıyla birebir ilgilenen, çözüm üretmeye çalışan ve sadece mesleğimiz için çaba sarf eden bir yönetim anlayışı ile vermiş olduğunuz görevi icra etmeye çalıştık” diye konuştu.

BAŞKAN KATTAŞ, FAALİYETLERİNİ ANLATTI

“Başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek tarih yazan Çanakkale şehitlerini ve gazilerini, istiklal mücadelemizin ve vatanımız uğruna canlarını feda ederek şehit olan tüm kahramanları, ayrıca bugün aramızda olmayan ve mesleğimize emek vermiş kıymetli büyüklerimizi sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullanan Kattaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘’Geçtiğimiz dönemler hem mesleğimiz, hem de ülkemiz için oldukça zorlu zamanların yaşandığı yıllar oldu. Özellikle ülkemizde yaşanan üzücü olaylar esnasında, sadece mesleğimizin geleceğinin doğru kurgulanması ve ülkemizin çıkarları için daha çok ve daha dikkatli çalıştık. Bütün bu zorlu yolculukta yanımızda dimdik duran, siz çok kıymetli meslektaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bizim için çok önemli olduğunu düşündüğümüz hatta mesleğimizin icrasında can suyu olarak gördüğümüz asgari ücret tarifesini, her platformda savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Geçtiğimiz dönemde dış ticaret süreçlerinde maliyetlerin azaltılmasına yönelik, eski adı ile Ekonomi Bakanlığı ve Gümrük Ticaret Bakanlığı nezdinde çalışmalar yürütülmüştür. Bu çalışmaların ilk aşamasında; özellikle ihracatçı temsilciliklerinin baskısı ile asgari ücret tarifemiz hedef alınmış ve kaldırılması yönünde çok ciddi lobi faaliyetleri yürütülmüştür. Mesleğimizin doğru anlatılması, olmazsa olmazımız asgari ücret tarifesinin devamının sağlanması amacı ile 29 Kasım 2017 tarihinde dönemin Başbakan Yardımcısı Sayın Recep AKDAĞ beyefendiyi diğer derneklerimizin başkanları ile birlikte ziyaret ederek, Doing Business raporunda yer alan gümrük işlemleri süreç ve maliyetleri konusunda toplantı yapılmıştır. Toplantıda; Başbakan Yardımcımız Sayın Recep Akdağ’a, Gümrük Müşavirliği mesleğimizin dış ticaretteki önemi ve rolü, meslektaşlarımızın sorumlulukları, yapılan iş ve işlemler hakkında sunum yapılmış olup, verimli ve olumlu sonuçlar elde edilmiştir. Açık yüreklilikle ifade etmeliyim ki; gerçekleştirilen bu toplantı olmasa idi, belki de bugün sizlerle yürürlükten kaldırılmış asgari ücret tarifesinin tekrar nasıl yürürlüğe alınabileceğini ve mesleğimizde muhtemel oluşacak kaos ortamının nasıl bertaraf edileceğini konuşuyor olacaktık. Konuşmamın başında belirtmiş olduğum üzere mesleğimizin icrasında can suyumuz olarak gördüğümüz asgari ücret tarifesine yönelik bu çalışmaları bertaraf etmek adına, her çalışmanın içerisinde olduk ve olumlu sonuç elde ederek, asgari ücret tarifesinin devamını sağladık.’’

BUGÜMDER Başkanı Orhan Kattaş, ‘’Mesleki konularla ilgili mevzuatların uygulanması noktasında gümrüklerde ve diğer kamu kurumlarında karşılaşılan sorunlar ve çözümler konusunda, kanun, yönetmelik, tebliğ ve genelge gibi mevzuatların yayınlanması öncesi ve sonrasında, dernek yönetimimiz ve diğer dernek yönetimlerimiz ile beraber, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın lehine uygulanması için mevzuat düzenlemelerine yön verecek çalışmalar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz’’ dedi.

Dernek olarak yaptıkları faaliyetler hakkında da bilgiler veren Başkan Kattaş, “Bizler; dernek yöneticiliği yaparken şahsi ceketimizi çıkarıp her zaman meslek adına mücadele ettik. Bundan sonra da aynı şekilde, meslek adına mücadeleye devam edeceğiz. Mesleğimiz ve camiamız adına yapılacak daha çok işlerin bulunduğu bilinciyle, birlik ve beraberlik içerisinde bu zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Genel Kurul sonrasında BUGÜMDER Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Orhan Kattaş, Turgay Şahin, Serdar Sevgi, Şiri Dilik, Oğuz Arabacı, Rasim Şengül, Evenur Sarıbaşlı, Ali Söyler, Özgür Köse, Adem Çağlar Özdemir, Mehmet Kızıltoprak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.