BTÜ – TÜBİTAK arasında işbirliği protokolü imzalandı

BTÜ – TÜBİTAK arasında işbirliği protokolü imzalandı
06.06.2018
A+
A-

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve TÜBİTAK Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı (BUTAL) Müdürlüğü arasında, kurumlar arası bilimsel araştırma, eğitim-öğretim ve uygulama alanlarında ortak çalışmalar yürütülmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol töreninde, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Kurt, Genel Sekreter Prof. Dr. Sami İmamoğlu, BTTO Müdürü Prof. Dr. Şule Altun Kurtoğlu,  TÜBİTAK BUTAL Müdürü Sedat Aktaş, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. ilker Murat Ar, Laboratuvar Sorumlusu Anıl Çetin, Doç. Dr. Akif Çimenoğlu ve Dr. Murat Kayar bir araya geldi.

Kamu – Üniversite – Sanayi İşbirliğinin geliştirilmesine katkı amacıyla gerçekleştirilen protokol kapsamında, tarafların ortaklaşa yürütülecek Ar-Ge projeleri, ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum, çalıştay faaliyetleri ve buna benzer bilimsel çalışmalarda birbirlerine azami desteği sağlamaları ve karşılıklı bilgi akışının arttırılması hedefleniyor.

Belirli dönemlerde BUTAL araştırmacıları ve BTÜ akademisyenlerinin katılımı ile akademik bilgi birikim ve tecrübelerin paylaşılacağı açık inovasyon toplantılarının gerçekleştirilmesi de protokol esasları arasında yer alıyor.

Protokol imza töreninde konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “Üniversite olarak bilgi üretmekle kalmayıp bunu içerisinde yer aldığımız sisteme akıtmak ve faydaya dönüştürmek zorundayız. Bunun için sanayi ile daha çok işbirliği kurumlarla daha çok temas diyoruz. Bilgi güçtür fakat bunu somut bir ürün haline dönüştürmek önemli. Akademisyenlerimiz bunun bilincinde bu nedenle de sanayiye yönelik üzerinde çalışılan projeler ağırlıkta. Bu doğrultuda üniversite olarak akademik bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmaya ve değişime katkı sağlayacak her türlü bilimsel çalışmaya destek vermeye hazırız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.