BTÜ Teknofest’te Bursa’nın gururu oldu

24.09.2018
A+
A-

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı tarafından İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) BENDİS Takımı Döner Kanatlı İHA kategorisinde birinci oldu.

“Ayakları Yere Basmayan İlk Festival” sloganıyla gençlerde ve çocuklarda havacılık, uzay ve teknoloji konularına yönelik farkındalık oluşturma amacıyla 20-23 Eylül tarihleri arasında bu yıl ilki düzenlenen TEKNOFEST finali nefes kesti. Türkiye genelinden 14 kategoride 2122 takımın başvuruda bulunduğu ve 549 takımın yarışmaya hak kazandığı festivalde 2000’in üzerinde yarışmacı 4 gün boyunca geliştirdikleri araçlarla kıyasıya mücadele etti. İnsansız Hava Araçları (İHA) kategorisinde yarışmaya başvuran 312 takım arasından teknik testleri geçebilen 85 takım yarışmaya hak kazandı.

BTÜ bünyesindeki Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi Topluluğu ile Bilim, Sanat ve Kültür Topluluğuna üye 30 öğrencinin oluşturduğu BTÜ takımlarının 5’i de yarışmaya hak kazanan takımlar arasında yer aldı. BTÜ Makine Mühendisliği bölümünden Doç. Dr. Hüseyin Lekesiz ve Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Gökay Bayrak danışmanlığında yarışlara hazırlanan takımlardan BENDİS kendi tasarlayıp ürettikleri DİAMOND adlı drone ile TEKNOFEST Döner Kanatlı İHA kategorisinde birinciliği elde etti.

BENDİS takımı birincilik kupasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okyay ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın ellerinden almanın haklı gurunu yaşadı. Yarışmaya katılan diğer BTÜ takımlarından LAGARİ TEAM, İHA sabit kanatlılar dalında 7. BOREAS 26. olurken İHA döner kanatlılar dalında QUADRUPLET takımı 14.’lüğü, BTU ROCKET takımı ise 15.’liği elde etti.

Yarışlarda başından sonuna kadar mücadele ederek emeklerini ortaya koyan tüm gençleri ve birinciliğe uzanarak Bursa’nın da gururu olan BENDİS takımını tebrik eden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “Ülke olarak uluslararası arenada bizde varız diyebilmek ve ekonomi darbeleriyle yıkılmadan güçlü şekilde yola devam eden bir Türkiye olmak için teknoloji üretmemiz şart. Bu aşamada uzay, havacılık ve savunma sanayi anlamında tam bağımsızlığı getirecek çalışmaların yapılıyor olması ve TEKNOFEST gibi organizasyonlarla gençlerin bu alana yoğunlaşmasının sağlanması çok önemli bir gelişme. Emek veren ve ülkesi için ortaya bir fikir koyup geliştiren tüm öğrencilerimizi ve danışman öğretim üyelerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.