BTSO, Yeni Girişimcileri Ekonomiye Kazandırıyor

BTSO, Yeni Girişimcileri Ekonomiye Kazandırıyor
18.11.2017
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’ndan mezun olan 125 kursiyer, gerçekleştirilen törenle sertifikalarına kavuştu.

BTSO Akademi Projesi kapsamında, TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’nı başarıyla tamamlayan 125  girişimci adayı, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. BTSO ana hizmet binasındaki törene; BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, KOSGEB Bursa İl Müdürü Erkan Güngör, TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Abidin Şakir Özen ve girişimci adayları katıldı.

“GİRİŞİMCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Türkiye ekonomisinin yakaladığı başarısının arkasında girişimci ruhun önemli bir rol aldığını söyledi. Türkiye’nin üretim üssü Bursa’da girişimcilik kültürünün daha da yaygınlaşması adına çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Onur, BTSO Akademi kapsamında düzenlenen girişimcilik programlarının hayali olan ve fikrini hayata geçirmek isteyen girişimciler için fırsat taşıdığını söyledi. Aytuğ Onur, “Girişimcilerimizin bu iş fikirlerini ticarileştirebilmeleri noktasında rehberlik ediyoruz. BTSO olarak şimdiye kadar 1000’e yakın girişimcimiz bu eğitimlerden faydalandı. Kent ekonomimize güç katan tüm girişimcilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

600 GİRİŞİMCİYE 12.7 MİLYON LİRALIK DESTEK

KOSGEB Bursa İl Müdürü Erkan Güngör, Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programlarının KOSGEB’in 12 farklı destek programından birisi olduğunu söyledi. Bu projeyle sürdürülebilir işletmelerin kurulması ve istihdamın artmasının hedeflendiğini kaydeden Güngör, “2010 yılından itibaren artan bir ivmeyle girişimciliği destekliyoruz. 2010 yılında sadece Bursa’da 1 milyon TL destek verirken, bu yıl 12.7 milyon TL destek verdik. Bu da 600 girişimciye tekabül ediyor” diye konuştu.

“ZOR BİR SÜREÇ DEĞİL”

Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programına katılarak sertifikayı alan adayların 50’şer bin liralık hibe desteğinden faydalanacağını ifade eden Güngör, şöyle konuştu: “Bu hibenin 2 bin lirasını işletmeyi kurmak için vereceğiz. Akabinde demirbaş ve makine alımı, işletme giderleri, kira ve personel gibi temel giderlerinin karşılanmasına destek verilecek. Bu zor bir süreç değil. İsteyin ve hayalinizin peşinde koşun.”

BTSO’YA TEŞEKKÜR

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nden mezun olan ve birçok farklı sektörde faaliyet göstermeyi hedefleyen adaylar da geleceğe dair umutlu konuştu. Eğitimleri başarıyla tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan Ayfer Ayanoğlu, eğitimlerden dolayı BTSO ve KOSGEB’e teşekkür etti. Ayanoğlu, “Eğitim özellikle iş fikrimi ve bütçemi oluşturmamda bana yardımcı oldu. Ev tekstili konusunda üretim ve ihracat yapmak istiyorum” dedi.

EĞİTİMİ ALDI, ŞİRKETİ KURDU

Tekstil konusunda kendi markasını oluşturan Betül Süner ise, 2 yaşındaki çocuğu Zeynep Su Süner ile birlikte sertifika törenine katıldı. Eğitimin hemen ardından ‘Sannurs Dokuma’ markasıyla şirketini kurduğunu kaydeden Süner, “10 yıl içerisinde kendi üretim tesisimi açarak, kendi markamla ihracat yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

BTSO Akademi tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Kasım ve Aralık ayında da iki ayrı programla devam edecek. Girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan adaylar KOSGEB’in sağlamış olduğu 50 bin liraya kadar hibe ve 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi imkanlarından faydalanabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.