BTSO üyeleri Almanya’dan önemli bağlantılarla döndü

BTSO üyeleri Almanya’dan önemli bağlantılarla döndü
16.01.2019
A+
A-

Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Heimtextil Fuarı’nı ziyaret eden BTSO üyeleri önemli ziyaret ve görüşmeler gerçekleştirerek yeni iş bağlantılarının temellerini attılar.

Geçen hafta Frankfurt’ta düzenlenen ve ev tekstili sektörünün en önemli buluşmaları arasında gösterilen Heimtextil Fuarı’na BTSO’nun Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında Bursalı 70 firma ziyarette bulundu. Dünyanın en önemli üreticilerinin gövde gösterisi yaptığı fuarda yeni ürünleri ve teknolojileri yakından görme fırsatı bulan firmalar ayrıca düzenlenen ikili iş görüşmeleri ve ziyaretlerle de yeni iş birliği köprüleri kurdu.

FİRMALAR İŞ BİRLİĞİ MASASINDA BULUŞTU

MÜSİAD Hessen Şubesi tarafından organize edilen toplantıda Bursalı firmalara Hessen ile yapılacak ticarette dikkat edilmesi gereken konularda bilgi verildi. Toplantıda konuşan heyet başkanı Ali Güzeldağ, Bursa’nın yurt içi ve yurt dışı pazarlara yakınlığı sayesinde yatırımcılar ve ihracatçılar için eşsiz fırsatlar sunduğunu ifade etti.

BTSO’nun organizasyonuyla her yıl Almanya’da düzenlenen 10’a yakın fuar organizasyonuna katılım sağladıklarını belirten Güzeldağ, “Bursa’dan Almanya’ya ihracat yapan 1.100 firma bulunuyor. Geçtiğimiz yıl en fazla ihracat yaptığımız ülke 1.9 milyar dolar ile Almanya oldu. Güçlü ticaret olanağıyla Türkiye’nin en önemli partneri olan Almanya ile işbirliği potansiyelimizi çok daha yukarı taşıyabiliriz.” diye konuştu. Güzeldağ ayrıca gerçekleştirdikleri toplantının Türkiye’nin ihracat ve ithalatta en büyük partneri olma özelliğini taşıyan Almanya ile yeni işbirlikleri için fırsat oluşturacağını sözlerine ekledi.

“DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

MÜSİAD Hessen Başkanı Musa Aydın, MÜSİAD’ın yurt dışındaki 210 irtibat noktası aracılığıyla Türk firmalarının yurt dışındaki ticaretlerini geliştirmek amacıyla faaliyetlerde bulunduğunu söyledi. 250’nin üzerinde yabancı bankanın bulunduğu Frankfurt’un otomotiv, finans, medikal, kimya ve hizmet sektöründe ciddi bir tecrübeye sahip olduğunu ifade eden Aydın, Frankfurt’un da içerisinde bulunduğu Hessen eyaletinin 2010 yılından bu yana Bursa ile kardeş bölge olduğunu hatırlattı. Aydın, “Bursa ile özel bir ilişkimiz var. Bu birlikteliğin daha da güçlenmesi adına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Hessen Kalkınma ve Yatırım Ajansı ile de bir araya gelen BTSO heyetine Hessen Kalkınma ve Yatırım Ajansı CEO’su Dr. Rainer H. Waldschmidt ise Frankfurt’taki yatırım olanakları hakkında bilgiler verdi.

KARL MAYER FİRMASINA ZİYARET

BTSO heyeti Frankfurt’ta tekstil makineleri sektöründe dünyanın en önemli üreticileri arasında gösterilen Karl Mayer firmasında da incelemelerde bulundu. Dünya genelinde 2.400’den fazla çalışanı bulunan ve dijital dönüşüm kapsamında yeni iş modelleri üzerinde faaliyetlerini sürdüren Karl Mayer Firması’nın Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Oliver Matthews Bursa heyetine firma hakkında detaylı bilgiler verdi. Bursalı firmalar ziyaret kapsamında Karl Mayer tarafından üretilen tekstil makinelerini yakından inceledi.

Frankfurt temasları kapsamında heyet ayrıca Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğuz, Ziraat Bankası CEO’su Ayten Türkmen ve Denizbank Bölge Müdürü Nuket Yerdekalmaz ile de düzenlenen toplantılarda bir araya geldi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.