BTSO kadın girişimcileri teşvik etmeye devam ediyor

BTSO kadın girişimcileri teşvik etmeye devam ediyor
01.12.2017
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu, kadınları girişimci olmaya teşvik etmek ve potansiyel girişimcilerin yenilikçi fikirlerine destek vermek için ‘Kadın Girişimcilik Kampı’ ve ‘Ödüllü Proje Yarışması’nı ikinci kez düzenliyor.

Kent ve ülke ekonomisine yeni müteşebbisler kazandırmayı hedefleyen BTSO,  girişimcilere yönelik desteklerine tüm hızıyla devam ediyor. KOSGEB ile birlikte başlattığı ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine’ tüm hızıyla devam eden BTSO, ülke ekonomisine katkı sağlamak isteyen girişimcilerin önünü açıyor. BTSO, TOBB Bursa KGK organizasyonunda geçen yıl hayata geçirdiği ‘Kadın Girişimcilik Kampı Projesi’ni bu yıl da devam ettirerek, hem kampa katılacak girişimci adaylarına mentorlük eğitimleri verecek, hem de başarılı projeleri ödüllendirecek.

KADINLARA ÖZEL ÖDÜLLÜ PROJE YARIŞMASI

Girişimci adayları için başvurular internet üzerinden başladı. Adaylar, 29 Aralık 2017 tarihine kadar www.bursakgk.org web adresindeki başvuru formunu doldurabilecek. Adaylar, kgk@btso.org.tr adresine mail atarak kamp için ön kayıt yapabiliyor. Kadın Girişimcilik Kampı’nda yer alacak adaylar, projelerini uzman desteği ile geliştirecek. Kampa yaklaşık 30 kadın girişimci katılacak. Girişimci adaylarının projeleri düzenlenecek yarışma ile değerlendirilecek. Yarışmada dereceye giren projeler kampın sonunda ödüllendirilecek.

KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI ARTIYOR

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ekonomisinin büyük gücü olan kadın girişimcilerin sayısının son yıllarda büyük bir artış gösterdiğini söyledi. Başkan Burkay, Türkiye’de kadın girişimci sayısının 100 binin üzerinde olduğunu vurguladı. Bursa’da da iş kadınlarının sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Burkay, kadın girişimcilerin iş hayatına katılmasında devlet desteklerinin de önemli payının olduğunu söyledi. Burkay, BTSO olarak iş kadınlarını ekonomiye kazandırmak için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini de söyledi.

KADIN GİRİŞİMCİLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT

İbrahim Burkay, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu’nun çalışmalarıyla hayata geçen ‘Kadın Girişimciler Kampı’ projesinin girişimci olmak isteyen kadınlara yönelik bir fırsat olduğunu söyledi. Türkiye ekonomisinin hedeflerine ulaşmasında kadın girişimcilerin önemli bir aktör olduğunu vurgulayan Burkay, “Kadın girişimcilerimiz çok güzel projeler hazırladı. Bursalı kadın girişimciler, projeleriyle Türkiye’de farkını ortaya koyuyor. BTSO liderliğinde başlayan Kadın Girişimciler Kampı Projesi’nin Türkiye’ye örnek olacağına inanıyorum” dedi.

“KADINLARIMIZIN İŞ HAYATINDA DAHA FAZLA ROL ALMASINI İSTİYORUZ”

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir yaptığı değerlendirmede, “İş hayatında kadının daha fazla rol alması adına kadınları cesaretlendirici ve yol gösterici aktivitelerimize devam ediyoruz. Girişimcilik Kampı tüm kadınlarımız için büyük bir fırsat. İş hayatında yer alan ya da almak isteyen girişimcilik ruhu taşıyan tüm kadınlara hitap eden projemiz, kadınlarımıza yeni biz ufuk çizecek. Proje kampasında verilecek ödüllerimizle de yenilikçi fikirleri teşvik ederek kadınlarımıza çıkacakları yolda destek olmak istiyoruz” dedi.

“GİRİŞİMCİ ADAYLARIMIZA REHBERLİK EDİYORUZ”

Kamp içerisinde girişimcilik, finansman, pazarlama, işletme yönetimi, teşvik ve desteklere ulaşım gibi çeşitli konularda sunulacak eğitimler ile girişimci adaylarına rehberlik edeceklerini belirten Nurcan Özdemir,  “Ödüllü yarışma kapsamında girişimcilik projesi olan kadınlarımızın başvurularını kabul ettikten sonra ön elememizi yapacağız. Ardından da iki günlük kampımızı gerçekleştireceğiz. Jüri değerlendirmesinin ardından ödüle layık görülen projeleri belirleyeceğiz. Bu örnek projenin hayata geçmesinde sağladığı desteklerden dolayı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulu Üyelerine TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulumuz adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.